Felhívás!

Első ízben Visit Covasna Marathon

Visit Covasna Marathon néven szervez futóversenyt Kovásznán, szeptember 22-én a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Fitness Tribe Egyesület. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A versenyzők a kovásznai Tündérvölgyből indulnak, és ugyanide érkeznek vissza. A maratoni táv az orbaiszéki falvakon át halad, többnyire aszfalton (1,5 km. köves út) Kovászna – Zabola – Székelytamásfalva – Szörcse – Telek – Barátos – Páké – Kovászna útvonalon, érintve a zabolai Mikes-kastélyt, valamint a székelytamásfalvi Thúry–Bányai-kúriát.

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke korábban elmondta, az első alkalommal megszervezendő megmérettetés tulajdonképpen egy közösségi megmozdulás lesz, amely több korosztályt szólít meg. „Nemcsak az aktív sportolókat várjuk a maratonra, hanem azokat is, akik csak ritkán húznak sportcipőt, mivel célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára. A közeljövőben szeretnénk országos rendezvénnyé duzzasztani az eseményt, bővítve a megyei sportturizmus palettáját” – tette hozzá.

A verseny három kategóriában zajlik: maraton (három korosztályban: 18-39 év, 40-59 év, 60+ év), váltó maraton (open, 4 fős csapatoknak) és 10 km-es táv.

Birtalan Csanád, a Fitness Tribe Egyesület elnöke kiemelte, az egyéni maratoni kategóriában korcsoportok szerint, a maraton váltó és 10 km-es verseny esetében pedig nemek szerinti rangsorolás lesz. A maratoni táv megtételének határideje 6 óra és 30 perc, a 10 km táv pedig 2 óra és 30 perc. A határidő túllépése a versenyből való kizárást vonja maga után.

A versenyre augusztus 22-ig lehet jelentkezni a marathon.visitcovasna.com honlapon. További részletek az esemény honlapján.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.