Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Első hely a felnőttek között

Első hely a felnőttek között Sport

Május 11–12-én Bukarestben bonyolították le az Aerosquash-kupa fallabdaversenyt, amely a nyolc fordulóból álló országos körverseny hetedik szakaszát képezte. A Kovászna Squash SKE színeiben versenyző sepsiszentgyörgyi Szabó Nikole először állhatott a dobogó legmagasabb fokára a felnőttek között.

A megmérettetésre három kategóriában – férfi A-osztály, férfi B-osztály és női A-osztály – nevezhettek a fallabdázók, összesen 55 játékos tette próbára magát. A Kovászna Squash SKE öt felnőtt és két ifjúsági játékossal indult a versenyen, ahol a sepsiszentgyörgyi csapat legjobb eredménye az idén a tizenkilenc év alatti korosztályban országos bajnoki címet ünneplő Szabó Nikole nevéhez fűződik.

Hirdetés
Hirdetés

A 18 éves háromszéki versenyző kiváló játékkal utasított maga mögé mindenkit, és megérdemelten nyerte meg a körverseny hetedik szakaszát. A nők között Madaras Simona a hatodik helyen végzett, a 16 éves Bodor Bence a férfi A-divízióban a 14. lett, Florin Negruțiu a 15., Bara Hunor pedig a 18. helyet szerezte meg. A férfi B-divízióban szereplő Szilágyi-Nagy Sándor hatodik helyezést ért el, Cristian Elly Paliștan pedig a 14. pozícióban fejezte be a viadalt.

„Nagyon büszke vagyok Nikole eredményére, a felnőttek között először győzött az országos körversenyen, tegyük hozzá, megérdemelten. A döntőbe jutásért két bolgár versenyzővel kellett megküzdenie, akik nem adták könnyen magukat, Nikole viszont okos és türelmes játékkal felül tudott kerekedni. A fináléban az egyik legjobb romániai női squashozó ellen ragadott ütőt, és bevallom, az eddigi legszebb játékát láthattam. Az erőnléti edzéseknek köszönhetően szervezetten fallabdázott a mérkőzés végéig. Mindenképp megérdemelten gyűjtötte be az első helyezést” – mondta Bara Hunor edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük