Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előzött a Sepsi OSK

Előzött a Sepsi OSK Sport

Hiába őrizte meg idénybeli veretlenségét a FCSB ellen a Sepsi OSK, a sepsiszentgyörgyiek csalódottak lehetnek a vasárnap esti rangadó után, amikor is az utolsó tíz percben kétgólos előnyről engedték ki kezükből a győzelmet. Kár a végjátékért, azonban az OSK így is a nemzetközi kupaszereplést érő harmadik helyre jött fel, igaz, az Universitatea Craiovával azonos pontszámmal.

Hirdetés
Hirdetés

Kiválóan teljesít a sztárcsapatok ellen a Sepsi OSK a rájátszásban – az elmúlt időszakban mindhárom bajnoki címre pályázó együttes felett diadalmaskodott –, joggal tartott tehát a FCSB a sepsiszentgyörgyi kiszállástól a felsőház 8. fordulójában. Igazuk volt, a piros-fehér mezesek elszántan kergették a labdát, a19. percben pedig közel álltak a gólhoz, csakhogy Safranko fejese mellé ment. A folytatásban is kitartóan próbálkoztak a háromszékiek, Ștefănescu és Vașvari is távolról tüzelt, eredménytelenül.

Szünet után sem változott a játék képe, a Sepsi OSK irányított, a bajnokaspiráns FCSB nem találta helyét a pályán. Straton tette a dolgát, az 55. percben Vașvari szabadrúgásánál mentett nagyot. Szűk negyedóra múlva azonban már ő is tehetetlennek bizonyult a két cserejátékossal szemben, Petrilával és – alig két perccel később – Dimiterrel szemben.

A hajrára azonban alábbhagyott a sepsiszentgyörgyiek összpontosítása, ugyanis a 81. percben a szintén csereként beállt Buziuc szépített egy hosszú indítást követően (2–1), majd a hosszabbításban a bal szélen betörő Florin Tănase senkitől sem zavartatva egyenlített (2–2). Ez volt a két együttes idénybeli harmadik döntetlenje.

Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló: Sepsi OSK – FCSB 2–2 (0–0). Városi Stadion, vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest). Sepsi: Niczuly – Aganovic (Kovács, 89.), Ninaj, Mitrea, M. Ștefănescu – Fofana (Tincu, 84.), Vașvari – Dumiter, Eder (Purece, 46.), Păun (Petrila, 63.) – Safranko (Golofca, 63.). Edző: Leo Grozavu. FCSB: Straton – Crețu, Cristea, Nedelcu (Buziuc, 30.), Radunovic – Ov. Popescu (Perianu, 49.), Oaidă (Niță, 75.), Olaru – Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu. Edző: Toni Petrea. Gólszerzők: Claudiu Petrila (69.), Ioan Dumiter (71.), illetve Alexandru Buziuc (81.), Florin Tănase (90+2.).

Felsőházi rájátszás, a 8. forduló eredményei: Academica Clinceni – FC Botoșani 4–3, Universitatea Craiova – Kolozsvári CFR 1–3, Sepsi OSK – FCSB 2–2.

A 9. fordulóban: ma 20.30-tól Botoșani – Kolozsvári CFR, szerdán 21.30-tól FCSB – Craiova, csütörtökön 20.30-tól Academica Clinceni – Sepsi OSK.

A 8. forduló csapata: Cristiano Pereira Figueiredo (Hermannstadt) – Adnan Aganovic (Sepsi OSK), Raul Albentosa (Dinamo), Gabriel Tamaş (FC Voluntari), Radu Boboc (Viitorul) – Deian Sorescu (Dinamo), Ciprian Deac (CFR), Baba Alhassan (Hermannstad), Adrian Păun (CFR) – Jovan Markovic (Academica), Claudiu Petrila (Sepsi OSK). Edző: Edward Iordănescu (CFR).

A rangsor:

  1. Kolozsvár 8      5      1      2      12–5        48
  2. FCSB 8      3      3      2      13–11      45
  3. Sepsi OSK 8      4      2      2      9–6  37
  4. Craiova 8      2      2      4      8–11        37
  5. Botoșani 8 3      1      4      13–16      31
  6. Academica 8      2      1      5      8–14        29
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások