Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helyszínen született művek

Helyszínen született művek Kultúra

Alkotásra és tanulásra egyaránt lehetőséget biztosítottak a sepsiszentgyörgyi ikebana-kör tagjai a virágművészetet itt meghonosító Kiss Béla rajztanár emlékére a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán szombat délelőtt hagyományélesztő és teremtő szándékkal szervezett foglalkozáson.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazda Lázár-Prezsmer Endre köszöntője után dr. Hubbes László Attila körvezető bejelentette, hogy felveszik néhai mesterük nevét. Az immár Kiss Béla Ikebana Kör tevékenységéről szólva megjegyezte, az nem szűnt meg ugyan, de olykor sokáig szünetelt, majd egy-egy keleti vonatkozású esemény, például japán nap kapcsán újjáéledt. Mondhatni búvópatakként, hol a mélyben, hol a felszínre törve fejtette ki hatását az utóbbi évtizedekben.

A kérdéseinkre adott válaszai során ugyanakkor rámutatott, hogy az egykor műhelyként működő ikebana-kör hosszú időn át sajátos színfoltját jelentette Sepsiszentgyörgy kulturális életének. Nemzedékek sorát vezette be a virágművészet berkeibe, nevelte a virágok szeretetére, miközben a szemüket is rányitotta a nagyvilágra. Éppen ezért Kiss Béla volt tanítványai és a hozzájuk csatlakozók azon vannak, hogy ezt a szerepet a jövőben újra betölthesse. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük