Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előny a Sepsi-SIC-nél

Előny a Sepsi-SIC-nél Sport

A Sepsi-SIC győzelmével kezdődött az egyik fél harmadik sikeréig tartó női kosárlabda Nemzeti Liga döntője, amelyben sorozatban harmadik alkalommal feszül egymásnak a sepsiszentgyörgyi és a szatmárnémeti együttes. Folytatás ma 19 órától.

Nagyon jól ismeri egymást a romániai élvonal két legjobbja, így nem meglepő, hogy egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni a mérkőzés első felében. Orbán Nicolett kosarával indult a döntő első felvonása, amire a VSK egy 7–0-val válaszolt. A zöld-fehérek gyorsan rendezték soraikat, 9-nél kiegyenlítettek, majd Gardner triplájával átvették a vezetést. Felváltva ment az adok-kapok, az első negyed 19–18-as eredménnyel zárult. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok a második szakaszban is, igaz, hogy sok volt a pontatlanság ebben a periódusban, mindkét csapat rengeteg dobást rontott (31–31).

Fordulás után is folytatódtak az izgalmak, jó meccs volt, élvezetes játék mindkét oldalon, a Mikes-csapat ugyan meg-meglépett négy ponttal, de a VSK nem hagyta magát leszakítani, 51–50-ről indult a záró negyed. Tapintani lehetett a feszültséget, mindkét csapat győzelemre játszott, az ötödik bajnoki címére hajtó szentgyörgyi gárda 11 ponttal is vezetett, hogy a végére felzárkózzanak a Solopova fémjelezte vendégek. Rendkívül kiélezett végjátékban Annemarie Gödri-Părău dobta a meccs utolsó kosarát, amely egy pontos győzelmet ért a Sepsi-SIC-nek. Végeredmény: Sepsi-SIC – Szatmárnémeti 69–68 (19–18, 12–13, 20–19, 18–18).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük