Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élni akarnak a lehetőséggel

Élni akarnak a lehetőséggel Sport

A Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata idén is célként tűzte ki az Euroliga-csoportkörbejutást. A selejtező tornát a Sepsi Arénában rendezik. Erről számolt be sajtóértekezleten a klub vezetősége és a csapat új kapitánya, Jovana Pašić.

Zoran Mikes vezetőedző elmondta: a tavalyi sikertelen próbálkozás után a Sepsi–SIC idén is megcélozza az Euroliga csoportkörét. Az együttes selejtezőtornán vesz részt, amit szeptember 21–23. között Sepsiszentgyörgyön rendeznek a Sepsi Arénában. Az ötszörös bajnok szentgyörgyi csapat a Szekszárdi Atomerőmű KSC és a török Bellona Kayseri Basketbol ellen játszik. Ha sikerül nyerniük, jelen lehetnek a legrangosabb kontinensviadal legjobb tizenhat csapata között, ha nem, akkor az Európa-kupában folytathatják nemzetközi szereplésüket.

Hirdetés
Hirdetés

Zoran Mikes vezetőedző az ellenfelekkel kapcsolatban elmondta: esélyesnek találja a Sepsi–SIC-et, mindenkinek 33 százalék az esélye, hogy továbbjusson a selejtezőn. Nagyon sokat számít majd a játékosok fizikai, taktikai felkészültsége a játék során, de minden csapatnak jó játékosai vannak, és erősek, veszélyesek. Azt is elárulta, szerencsésnek tartja magukat amiatt, hogy ebbe a csoportba kerültek, mert a többi ennél is erősebb. Sokszor szerencse kell a dolgokhoz az életben, de ezt ez a csapat megérdemli, mert keményen dolgoztak az elmúlt 7–8 évben – hangsúlyozta.

Jovana Pašić – aki Annemarie Gödri-Părău-tól vette át a csapatkapitányi teendőket – is osztotta az edző véleményét, hogy esélyük lehet a továbbjutásra, és biztos abban, hogy megfelelően felkészülnek a megmérettetésre, és mindent beleadnak majd a játékba. A kapitány a szurkolóknak is üzent, mint mondta nagy öröm számára, hogy végre közönség előtt játszhatnak, hiszen ők lesznek a hatodik játékos, aki győzelemre segítheti őket. Annemarie Gödri-Părău továbbra is szerződésben áll a klubbal, azonban személyes okokra hivatkozva a következő hónapokban nem ölti magára a zöld-fehér mezt, így ebben az időszakban a montenegrói kiválóság helyettesíti őt.

Rusz István menedzser a szervezés részleteiről beszélt, a Sepsi Arénánál már lehet jegyeket, bérletek vásárolni az Euroliga-selejtezőre. A napi jegy 15 lejbe, a három napra szóló belépő pedig 40 lejbe kerül, amely mellé egy csapatpóló is jár ajándékba. A hatályos járványügyi szabályok értelmében a mérkőzéseken azok vehetnek részt, akiknek van oltási igazolványa, bizonyítani tudják, hogy az elmúlt 180 napban átestek a koronavírus-fertőzésen, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel vagy 48 óránál nem régebbi negatív gyorsteszttel rendelkeznek. Utóbbi a helyszínen, a belépés előtt is elvégezhető, ára 30 lej.

A Sepsi–SIC újvidéki csapat elleni edzőmérkőzésekkel hangolt a jövő heti Euroliga-selejtezőre. A zöld-fehér mezesek kedden és szerdán is legyűrték a ŽKK Vojvodina 021 alakulatát. A sepsiszentgyörgyiek az első meccsen 11 (86–75), míg a másodikon 12 pont (68–56) különbséggel diadalmaskodtak a szerb bajnokság előző kiírásában elődöntőt játszó együttessel szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük