Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Idegenben a mieink

A második helyen álló Sepsi OSK II. ma 17 órától a Székelyudvarhelyi FC vendége lesz, míg a listavezető Kézdivásárhelyi SE szombaton ugyanebben az órában az FC Pucioasa otthonában lép pályára a labdarúgó 3. Liga 4. fordulójában. Mindkét háromszéki együttes idei harmadik győzelmét igyekszik megszerezni.

Labdarúgó 3. Liga, 5. csoport, a 4. forduló programja: ma Székelyudvarhelyi FC – Sepsi OSK II.; szombaton CS Blejoi – SR Municipal, Brassói Kids Tâmpa – CSO Plopeni, Bararozsnyói Olimpic – AFC Hermannstadt 2, FC Pucioasa – KSE.

Kupaszerda a székely csapatoknak

Elkészítették a labdarúgó Román-kupa tizenhatoddöntős párharcainak menetrendjét, a két székelyföldi csapat, az FK Csíkszereda és a Sepsi OSK is egyaránt szeptember 22-én, szerdán játszik. Mint ismeretes, a másodosztályú FK Csíkszereda az élvonalbeli Chindia Târgoviștével, míg a Sepsi OSK a Konstancai Farullal mérkőzik meg, a csíkszeredaiak hazai pályán, a sepsiszentgyörgyiek idegenben küzdenek a továbbjutásért. A menetrend szerint előbb az FK lép pályára, 16.30-tól fogadja a Chindiát, majd 18 órától kezdődik a Sepsi OSK Konstanca megyei találkozója, ez utóbbit élőben közvetíti a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport.

Mesternégyessel debütált a BL-ben

Sebastian Haller négy góllal debütált a legrangosabb sorozatban. A Sporting ellen 5–1-re megnyert mérkőzésen a 27 éves francia származású, elefántcsontparti csatár már 68 másodperccel a kezdő sípszó után megszerezte a vezetést, majd a kilencedik percben második gólját is meglőtte. Zlatan Ibrahimovic szintén amszterdami mezben megállt kettőnél BL-bemutatkozásán. Mesternégyesre korábban egyetlen játékos volt képes első BL-meccsén: az Ajaxban is legendává váló Marco van Basten 1992-ben már a Milan színeiben a Götteborg ellen 4–0-ra megnyert összecsapáson szerezte csapata összes találatát. A különbség csupán annyi, hogy Haller mindet akcióból, van Basten pedig egyet büntetőből szerzett. A 27 éves csatárt a 2021-es nyári átigazolási időszakban, 22 és fél millió euróért a West Ham-től szerződtette az Ajax, és úgy tűnik, kitűnő vásárt csinált.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük