Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elismerés Leo Grozavunak

A Gazeta Sporturilor napilap, illetve annak internetes kiadása (gsp.ro) idén is közönségszavazást indított a romániai sport „legjeinek” megválasztása érdekében. A „Superlativele GSP 2021” jeligével meghirdetett szavazás december 5-én zárul, addig az olvasók kiválaszthatják kedvenceiket a sporthírportál internetes címén, honlapján.

Összesen 23 labdarúgóra lehet szavazni, nagyjából a román válogatott állandó vagy időszakos tagjaira. A Sepsi OSK-tól nem jelöltek játékost. A 13 edző névsorában viszont ott van Leo Grozavu, akit még a Sepsi OSK vezetőedzőjeként tüntetnek fel, nyilván, a 2021. év első felében elért sikereknek köszönhetően. Irányításával a Sepsi OSK ugyanis sporttörténeti 4. helyet ért el a romániai élvonalbeli bajnokságban, megnyerte a nemzetközi kupaszereplésre feljogosító osztályozót, majd indult is az Európa-konferencialigában, ahol két döntetlennel búcsúzott, a második mérkőzésen 11-esekkel alulmaradt a felvidéki Spartak Trnava (Nagyszombat) ellenében. Bármi lesz a szavazás végeredménye, Leo Grozavu neve mellett szerepelni fog a Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés

A 13 jelölt edző közül három dolgozott idén külföldön, Dan Petrescu a török Kayserispornál (majd CFR), Mircea Lucescu a Kijevi Dinamónál, fia, Răzvan Lucescu a görög PAOK-nál, a többiek romániai csapatoknál. Külön díjazzák a legjobbnak ítélt idegenlégiós labdarúgót, a listán 11 játékos szerepel, a Sepsi OSK-tól nem jelöltek senkit.

Van egy általános jelöltlista, a legjobb romániai sportolók – nemcsak labdarúgók – megválasztására. A listán szerepelnek a tokiói olimpia érmesei (vívás, evezés), de ott van a paralimpián kerékpározásban ezüstérmes Novák Károly Eduárd, Románia jelenlegi sportminisztere is. Mellette még egy erdélyi, romániai magyar van a jelöltek között, Csengeri Mónika súlyemelő. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük