Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elhalasztott bajnokavatás

Elhalasztott bajnokavatás Sport

A női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének harmadik mérkőzésén elvesztette idénybeli veretlenségét a Sepsi-SIC csapata, amelyet az igen elszántan küzdő Szatmárnémeti VSK fosztott meg makulátlan mérlegétől. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé állása 2–1 a háromszékiek javára, folytatás ma 19 órától.

A hazai pálya előnyét élvező Szatmárnémeti magabiztos győzelemmel vágott vissza a Sepsi-SIC-nek a múlt heti két vereségért. Cuic és Tobin kosárváltása vezette fel a találkozót, majd a VSK nekiesett a SIC-nek, Bright és Goss vezérletével 19–11-re behúzva az első negyedet.

Hirdetés
Hirdetés

A második szakasz sem a mieink szája íze szerint alakult, az ellenfél 7–0-s rohammal indított, míg a Sepsi-SIC távoli dobásokkal próbálkozott, eredménytelenül. 31–13-nál kénytelen volt időkéréshez folyamodni Zoran Mikes, majd Mandache lépett előtérbe, egymaga nyolc pontot szórt, és 35–21-nél már a házigazdák kértek időt. Ennél közelebb nem tudott férkőzni a zöld-fehér mezes alakulat, félidőben 46–27 állt az eredményjelzőn.

Nagyszünet után is a csapatként rendkívül hatékonyan működő szatmári gárda akarata érvényesült, a jól játszó hazaiak 20 pont fölé növelve előnyüket végképp „lerázták” magukról az alapszakasz győztesét (58–37), a lepattanóharcot 48–31-re nyerve magabiztos győzelmet aratva szépítettek a döntőben. Végeredmény: 75–54.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük