Felhívás!

Egyiptom megelőzhet

Egyiptom megelőzhet Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyjából a várakozásoknak megfelelően teljesített ez ideig a világbajnokságon. A 7–8. hely elérése még mindig reális elvárás.

A férfi csapat nagyon érdekes helyzetbe került a dán–német rendezésű világbajnokságon. Az alapcsoportban becsúszott két váratlan döntetlenből az argentinok elleni kiesett a számításokból, de Egyiptom szelleme még ma estig kísérteni fog.

A magyar csapat 19 órától Norvégia ellen zárja a középszakaszt. A kezdő sípszónál már ismert lesz Egyiptom végeredménye. A norvégok svédek feletti győzelme alapján Csoknyai István együttese már nem végezhet a hetedik helynél előrébb. A vb előtt egyöntetű vélemény volt, hogy az olimpiai selejtezőt eredményező hetedik hely megszerzése a legfőbb cél.

Szerencsés esetben a magyar csapatnak a Norvégiával szembeni vereséggel is meglesz a csoport 4. helye, feltéve, ha Egyiptom nem nyer Tunézia ellen; ha viszont mégis, a gólarányt kell nézni. A záróforduló előtt a magyar csapat –1-es, míg az afrikaiak –13-as gólaránnyal állnak.

Noha a hivatalos tájékoztatók a 2–7. helyezettek olimpiai selejtezőiről írnak, tudni kell, hogy nagy-nagy valószínűséggel a 8. hely is olimpiai selejtezőre jogosít. Ez jó hír, hiszen a magyar csapat Horvátországgal vagy Spanyolországgal játszhatja a helyosztót…

Két-három év múlva – esetleg azon belül – lehet remélni elődöntőkre, érmes eredményekre is. A nők talán hamarabb hozzák, bár ki tudja. Tény az, hogy mindkét nemzeti csapatnál okosnak, sikeresnek tűnik az ifi korból alig kilépő fiatalok beépítése.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.