Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyiptom megelőzhet

Egyiptom megelőzhet Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott nagyjából a várakozásoknak megfelelően teljesített ez ideig a világbajnokságon. A 7–8. hely elérése még mindig reális elvárás.

A férfi csapat nagyon érdekes helyzetbe került a dán–német rendezésű világbajnokságon. Az alapcsoportban becsúszott két váratlan döntetlenből az argentinok elleni kiesett a számításokból, de Egyiptom szelleme még ma estig kísérteni fog.

A magyar csapat 19 órától Norvégia ellen zárja a középszakaszt. A kezdő sípszónál már ismert lesz Egyiptom végeredménye. A norvégok svédek feletti győzelme alapján Csoknyai István együttese már nem végezhet a hetedik helynél előrébb. A vb előtt egyöntetű vélemény volt, hogy az olimpiai selejtezőt eredményező hetedik hely megszerzése a legfőbb cél.

Hirdetés
Hirdetés

Szerencsés esetben a magyar csapatnak a Norvégiával szembeni vereséggel is meglesz a csoport 4. helye, feltéve, ha Egyiptom nem nyer Tunézia ellen; ha viszont mégis, a gólarányt kell nézni. A záróforduló előtt a magyar csapat –1-es, míg az afrikaiak –13-as gólaránnyal állnak.

Noha a hivatalos tájékoztatók a 2–7. helyezettek olimpiai selejtezőiről írnak, tudni kell, hogy nagy-nagy valószínűséggel a 8. hely is olimpiai selejtezőre jogosít. Ez jó hír, hiszen a magyar csapat Horvátországgal vagy Spanyolországgal játszhatja a helyosztót…

Két-három év múlva – esetleg azon belül – lehet remélni elődöntőkre, érmes eredményekre is. A nők talán hamarabb hozzák, bár ki tudja. Tény az, hogy mindkét nemzeti csapatnál okosnak, sikeresnek tűnik az ifi korból alig kilépő fiatalok beépítése.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük