Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kenyérbe léptek sízőink

Kenyérbe léptek sízőink Sport

A Román Sí-szövetség január 14–17. között szervezte meg Brassópojánán a Korona-kupát, leigazolt versenyzők számára. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Ski Team első ízben vállalkozott erre a megmérettetésre, de a Piricske-kupáról sem hiányzott.

Bíró Maja HC (12 évesek), Barta-Martina Máté és Rápolti Erhárd U16-os, míg Boricean Denisa-Maria U18-as kategóriában versenyzett. Első nap Bíró óriás műlesiklásban (GS) a 7. helyen végzett, ami kitűnő eredménynek számít az országos mezőnyben, annál is inkább, hogy ez volt sízőnk első ilyen jellegű versenye. Ráadásul a Lupului pályán kellett teljesítenie, 40 kapuval és 270 méteres szintkülönbséggel megküzdve.

Hirdetés
Hirdetés

A második napon műlesiklás (SL) szerepelt a programban, itt már az U16-os fiúk is starthoz álltak volna, de az időjárás miatt törölték az eseményt. Harmadik napon az U18-asokon volt a bizonyítás sora, Boricean Denisa-Maria óriás műlesiklásban a 7., műlesiklásban a 9. helyen végzett. „Az időkülönbségek biztatóak az első helyekhez viszonyítva, meglátszott az ausztriai edzőtáborok eredménye” – fűzte hozzá Bocz Attila edző.

Január 19–20-án már a Hargita megyei síbajnokság első fordulójában, azaz a Piricske-kupán állt rajthoz a szentgyörgyi sícsapat, itt Bíró Maja első helyen zárt, Barta-Martina Máté és Rápolti Erhárd a középmezőnyben fejezte be a viadalt, az alig 7 éves Perjessy Kata pedig egy rossz start után nagyszerű síeléssel bekerült az első tízbe.

Bocz edző köszöni a szülők segítségét, illetve e támogatók (Depo, Bertis, BoheCar, Diószegi, Sepsiszentgyörgy Municípium Helyi Tanácsa, Kovászna Megyei Sportigazgatóság) hozzájárulását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük