Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy soványka pont a KSE-nek

Egy soványka pont a KSE-nek Sport

Nem a háromszéki labdarúgócsapatok kedve szerint alakul a tavaszi idény a 3. Ligában, a Sepsi OSK fiókcsapata nem tud nyerni, míg a KSE képtelen gólt lőni, legalábbis az idén lezajlott eddigi három fordulóban. Az alapszakasz lejártával következik a rájátszás a harmadosztályban.

Többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem a Sepsi OSK II. – Plopeni közti pénteki mérkőzés elején, a házigazdák félóra elteltével alakították ki első helyzetüket, a 35. percben Iustin Grigore szabadrúgása a sorfalban megpattant, majd védett az ellenfél kapusa. Szünet után magasabb fokozatra kapcsoltak a piros-fehér mezesek, ezúttal többször veszélyeztettek, többnyire rögzített helyzetekből. Nistor Ákos keresztléc alá tartó szabadrúgását Georgescu bravúrral szögletre tolta, ezt követően Bende Bence pontrúgása után Iustin Grigore fejjel csúsztatott kapura, ám a hálóőr ismét szögletre mentett. A 63. percben emberelőnybe került a Plopeni, miután Máthis Mátyás egy szabálytalanság után begyűjtötte második sárga lapját.

Hirdetés
Hirdetés

A megfogyatkozott OSK II. ennek ellenére uralta a mérkőzést, Denis Rența és Andrei Șerban lövését a védők az utolsó pillanatban blokkolták. A 84. percben a vendégek váratlanul előnybe kerültek, egy ellentámadást váltottak gólra, Florin Iovu beadását Cristian Lazăr közelről a hálóba továbbította (0–1). A Sepsi OSK II. nem tudott egyenlíteni, így sorozatban harmadszor szenvedett vereséget.

3. Liga, 5. csoport, 18. forduló: Sepsi OSK II.–Plopeni 0–1 (0–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Mădălina Gherghi (Buftea).

Sepsi OSK II.: Niczuly – Popa, Bende (Rența, 60.), Berde, Veress (Ene, 90.), Grigore, Nistor (Sánta, 67.), Sütő, Máthis M., Șerban, Uja (Kocsis, 60.). Edző: Andrási Alexandru. Plopeni: Georgescu – Giuroiu, Roberto, Minea, Chejnoiu, Vlad, Păun (Miță, 68.), Rusu (Simionescu, 68.), Huza (Lazăr, 79.), Ciobanu, Bucur (Iovu, 59.). Edző: Daniel Dumitrache. Gólszerző: Lazăr (84.). Sárga lap: Máthis M. (45., 63.), Popa (77.), Sütő (85.), illetve Roberto (42.), Minea (54.), Simionescu (88.), Georgescu (90+2.). Kiállítva: Máthis M. (63.).

A sárgalapos eltiltását töltő Tankó Zsolt és Dobozi Krisztián nélkül felálló KSE a tabella alján kullogó Brassói SR-t fogadta szombaton, gól nélküli döntetlen lett a vége. Kissé álmosan kezdte a találkozót a kézdi gárda, félóra elteltével jegyezhettük fel első kapuralövési kísérletüket, Albu Norbert távoli próbálkozását fogta Căucă. Tíz perc elteltével szintén Albu szúrta rá, de ismét helyén volt az ellenfél kapusa. Egy perccel szünet előtt, egy ellentámadás után Răchișan bevette a kézdi kaput, azonban a játékvezető szabálytalanság miatt nem érvényesítette a találatot.

Térfélcsere után Gáll Attila kétszer is veszélyeztetett, a 49. perben elvégzett szabadrúgása kevéssel kerülte el a kapu felületét, majd a 64. percbeli kemény lövését szögletre tolta Căucă. A folytatásban is eredménytelenül próbálkoztak az ezúttal piros mezben játszó hazaiak, Albu távoli bombája a jobb kapufán csattant, Tocari pedig jó helyzetből mellé lőtt. Gazda József edzőjátékos pályára lépése új lendületet adott a csapatnak, azonban a befejezésnél továbbra is gondok adódtak. Gazda adott remek labdát Pakucsnak, aki közelről az ellenfél kapusát találta el, majd Bandi beadása a kapufán landolt.
Kézdivásárhelyi SE–Brassói SR 0–0. Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Alin Gheorghe (Ploiești).

KSE: Bunduc – Fábián, Locotuș, Péter, Gajdó, Albu, Gáll, Sánta (Tocari, 67.), Szőcs (Gazda, 67.), Pakucs, Bandi (Chingaru, 90+5.). Edző: Vasile Gherghe. Brassó: Căucă – Burlacu, Cîrstian, Negoței, Sandu (Kovács, 68.), Olteanu, Răchișan (Danciu, 80.), Gödri, Dedu (Micoloiu, 80.), Stoian, Iordache (Vasiloi, 72.). Edző: Ioan Naghi.

Sárga lap: Sánta (50.).
További eredmények: CS Blejoi – Hermannstadt II. 2–3, FC Pucioasa – Brassói Kids Tâmpa 1–1, Székelyudvarhelyi FC – Barcarozsnyói Olimpic 3–1.

Hétvégén kezdődik a rájátszás

Következik a felső- és alsóházi rájátszás. Az első négy helyezett egy oda-visszavágó kör után játszik még egy ráadás odavágó kört, tehát 9 meccs vár ezekre az együttesekre. Ezt követően a csoportelsők és a csoportmásodikok újabb oda-visszavágó keresztmérkőzéseket vívnak. A párharcok győztesei egymás ellen játszanak majd a másodosztályba jutásért. Az idény végén öt csapat kvalifikálja magát a második vonalba, ehhez összesen 31 mérkőzésen kell a legjobb formáját nyújtsa. A play-outban az 5–10. helyezettek egy ráadás oda-visszavágó kört játszanak, így a második szakaszban még 10 bajnoki meccs vár rájuk – nekik ezzel a 28 meccsel le is zárul az idény. A csoportok utolsó két helyezettje búcsúzik a harmadosztálytól, de kiesik a leggyengébb negyedik helyezett is. A háromszéki csapatok programja a rájátszás első körében (április 2.): playoff: Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II., playout: KSE–Brassói Kids Tâmpa.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások