Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy pont a KSE-nek

Egy pont a KSE-nek Sport

Egy ponttal tért haza brassói kiszállásáról a Kézdivásárhelyi SE, míg a Sepsi OSK II. zsinórbeli harmadik vereségét szenvedte el a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

Nem egy pontot nyert, hanem kettőt veszített a KSE labdarúgócsapata szombaton Brassóban, ahol a SR Municipal vendégeként 1–1-et játszott. Nyertes csapaton ne változtass – gondolta Gazda József edző, aki ugyanabban a felállálásban küldte pályára együttesét, amely egy héttel korábban Plopeni ellen győzedelmeskedett. A Niczuly – Zsombori, Tankó, Damian, Lakatos, Pakucs, Rancz (Dobozi, 78.), Gajdó (Gáll, 65.), Telcean (Bandi, 46.), Vasiloi (Kanyó, 46.), Antal (Becze, 78.) alkotta kézdiek csakhamar hátrányba kerültek a Cenk-alatti városban, a találkozó 4. percében egy szögletet követően épp a kézdivásárhelyi származású Elek Róbert fejelt védhetetlenül Niczuly kapujába (1–0). A kapott gól nem szegte kedvét a kék-fehér mezeseknek, akik mindent megtettek a kiegyenlítésért, míg a hazaiak beérték azzal, hogy próbálták megtartani soványka előnyüket. Az első félidőben Rancz előtt adódott lehetőség, majd szünet után már csak egy csapat létezett a pályán. A KSE uralta a játékot, aminek az 51. percben meg is lett az eredménye, a csereként pályára lépő Kanyó Szilárd szabadrúgásból szerzett szépségdíjas találatot (1–1). A folytatásban is a kézdiek akarata érvényesült, azonban a végig agilisan futballozó Kanyó előkészítéseit nem követte gól, előbb Gajdó, majd Bandi hagyta ki a ziccert. Gáll két veszélyes szabadrúgása is célt tévesztett, így a KSE-nek be kellett érnie a döntetlennel. 3. liga, 15. forduló: Brassói SR – Kézdivásárhelyi SE 1–1 (gólszerzők: Elek Róbert 4., ill. Kanyó Szilárd 51.).

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK II. sorozatban harmadszor szenvedett vereséget, ezúttal 3–1 arányban maradt alul a kiváló formában játszó Barcarozsnyói Olimpic vendégeként. A küzdelmes első félidőben a házigazdák a 43. percben Ștefan Coman góljának köszönhetően jutottak vezetéshez. Szünet után is a Brassó megyei csapat érvényesítette akaratát, mezőnyfölénye a 76. percben érett góllá, amikor Cristian Afrăsinei talált a kapuba. A Florin Ștefan, Kovács Lóránt, Ioan Dumiter és Peter Gál-Andrezly személyében négy élvonalbeli játékossal megerősített sepsiszentgyörgyi együttes a 84. percben szépített tizenegyesből, amelyet Veress Zsombor értékesített. Az egyenlítésre hajtó háromszéki gárda pontszerzési esélye a 90. percben foszlott szerte, Nicolae Mariean büntetőrúgást harcolt ki, amelyet aztán gólra is váltott. Barcarozsnyói Olimpic–Sepsi OSK II. 3–1 (gsz.: Coman 43., Afrăsinei 76., Nicolae Mariean 90. – tizenegyesből, illetve Veress 84. – tizenegyesből).

További eredmények: Székelyudvarhely–Brassói Corona 1–1, Plopeni–Blejoi 0–0.

Három fordulóval a vége előtt az OSK II. (20 pont) az ötödik, a KSE (18) a hetedik a rangsorban. A román szövetség szabálymódosításai után a tíz harmadosztályos széria 9. és 10. helyezettjei osztályozót játszanak majd a megyei bajnokokkal, de a mezőnyhöz csatlakozik majd a tíz csoport leggyengébb 8. helyezettje is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük