Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Edzői hármas irányít a Háromszéki Ágyúsoknál

Edzői hármas irányít a Háromszéki Ágyúsoknál Sport

Nem egy vezetőedző, hanem három tréner felváltva irányítja a közvetkező szezonban a Háromszéki Ágyúsok jégkorong együttesét. Ők veszik át a narancs-kékektől távozó svéd Pelle Torstensson munkáját.

Hirdetés
Hirdetés

Három edző irányítja a 2023–2024-es szezonban majd a Háromszéki Ágyúsokat, a klub vezetőségének döntése értelmében Todor Krisztián és Bács Lóránt, illetve a volt másodedző, Kertész Zoltán tölti be felváltva a vezetőedzői tisztségét – közölte az Ágyúsok. A három edző jégkorongozói múltjában közös, hogy mindhárman jégkorongoztak Csíkszeredában.

Kertész Zoltán tagja volt a hosszú idő után az 1996–1997-es szezonban román bajnokságot nyerő Csíkszeredai Sportklubnak. A gyergyói származású Kertész társaival, Rusz-Sántha Gáborral, Gáll Csabával és a kapus Molnár Szabolccsal együtt képezte az akkori Sportklub gyergyói kontingensét. Mind kiváló hokisok voltak. Kertész felnőtt szinten a Csíkszereda, a Gyergyószentmiklós, a Brassó és a Galac csapatának mezét öltötte magára.

„Mindhármunknak kihívást jelent, hogy egy felnőtt jégkorongcsapatot irányíthatunk. A legfontosabb, hogy minden döntést közösen hozzunk meg. Egyértelmű, hogy mindannyiunknak nagyobb a felelőssége, nincs alá- és fölérendelt viszony, reméljük, hogy ebből előnyt kovácsolhatunk. Egy hosszabb felkészülési időszakban vagyunk, ahol fontos a következetesség, nincs időkényszer, azonban nem vesztegetjük a napokat.

Nagy fába vágtuk a fejszénket azzal a munkamennyiséggel, amit elterveztünk, a játékosokon múlik, hogy ezt mennyire szívják magukba. A célunk ebben az időszakban a feltöltődés és a fejlődés” – nyilatkozta Kertész az Ágyúsok közösségi oldalának.

A csíkszeredai Todor Krisztián az utánpótlásévei nagy részét szülővárosában az ISK-nál töltötte, majd külföldre igazolt, ahol a Debrecen csapatában jégkorongozott. Miután befejezte sportolói pályafutását, 2018-ban edzői diplomát szerzett a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. „Óriási kihívás számomra, hogy a Háromszéki Ágyúsok trénere lehetek. Eddig egy évet dolgoztam felnőttekkel, a Csíkszeredai Sportklub másodedzője voltam, azt megelőzően utánpótlás-neveléssel foglalkoztam a legkisebb korosztálytól a legnagyobbig. Mivel hárman látjuk el az edzői feladatokat, úgy gondolom, a folyamatos kommunikáció elengedhetetlen, ahogy a feladatok megfelelő elosztása is” – fogalmazott Todor Krisztián.

Bács Lóránt ifiként a Csíkszeredai ISK együttesében jégkorongozott, eleinte mezőnyjátékos volt, aztán 10 évesen beállt a kapuba. Az U18-as válogatottal szerepelt vébén, majd egy sérülés miatt kénytelen volt abbahagyni pályafutását. Bács 2016 és 2019 között Kolozsváron a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport Karán tanult, ezt követően pedig kapusedzőként tevékenykedett. A Sapientia U23 és a Csíkszeredai Sportklub hálóőreivel is dolgozott.

„Előnyt jelent, hogy a játékosok nagy részét már ismertem korábbról, az évek során dolgoztam velük. A kollégákat is évek óta ismerem, Csíkszeredában dolgoztam együtt Krisztiánnal, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kötelékében pedig Zoltánnal.

Ez a szakmai stáb jól működik majd együtt, mindenben közös döntést hozunk, azért küzdünk, hogy a játékosok fejlődjenek, ezáltal pedig eredményesek legyünk” – nyilatkozta Bács.

A Háromszéki Ágyúsok hokicsapata jelenleg Csíkkarcfalván, az Orvosi és Módszertani Központban készül, augusztus 7-ig tart az alapozás, majd következnek a jeges edzések.

Dobos László

Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük