Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eddigi legjobbja

Eddigi legjobbja Sport

Ciprian Grosu úszóedző elragadtatva nyilatkozott tanítványáról, a háromszéki Barabás Andrásról, aki a hónap végén Svájcban indul egy nemzetközi versenyen.

A Román Úszó- és Öttusaszövetség a minap a bukaresti Lia Manoliu szabadtéri, 50 méteres medencében tartott úszóversenyt. A 15–18 éves korosztály 50 méteres férfi mellúszó versenyszámában Barabás András, a Sepsiszentgyörgyi Ciprian Sport Klub sportolója 30,59 másodperces idővel ötödik helyen végzett a csoportjában, ami a fiú eddigi legjobb egyéni időeredménye. A verseny B döntőjében 30,78 mp idővel hatodik lett.

Hirdetés
Hirdetés

Ezek még nem érmes, nem dobogós helyezések, de kitartásról, fokozatos fejlődésről tanúskodnak. A 9 hónappal ezelőtti országos bajnokság óta sikerült javítania időeredményein. Kétségtelen, hogy a háromszéki úszósport egyik nagy reménysége. Az utóbbi versenyen, az utánpótlás korosztályban tizenegyedik lett az 50 m pillangóúszásban, 26,79 másodperces idővel, és tizenkettedik az 50 m gyorsúszásban, 25,01 mp idővel.

A hónap végén a svájci Freibad Frauenfeld szabadtéri medencéjében (50 m) versenyez, ez lesz a második nemzetközi megmérettetése ebben az évben. Edzője, Ciprian Grosu abban bízik és reménykedik, hogy a tehetséges fiú újabb másodpercekkel, tizedmásodpercekkel javítja időeredményeit kedvenc versenyszámában. A sepsiszentgyörgyi úszó-sportegyesület névadójának is tekinthető edző köszönetét fejezi ki a város önkormányzatának, a támogatóknak és nem utolsósorban az úszóedzésekre járó gyermekek, ifjak szüleinek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük