Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlen a főpróbán

Döntetlen a főpróbán Sport

Nem bírt egymással a házigazda Sepsi OSK és a vendég Chindia Târgoviște a labdarúgó 1. Liga 17. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén, hiába próbálkozott többet a piros-fehér mezes alakulat, nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét. A két csapat kedden a Román-kupa negyeddöntőjében újra összecsap egymással, akkor már a ploiești-i Ilie Oană Stadionban.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi alakulat kezdett lendületesebben, ennek ellenére az első lehetőséget a vendégek hagyták ki, a 7. percben a múlt héten szerződést hosszabbító Niczuly Roland magabiztosan fogta Daniel Celea szabadrúgását. Ezt leszámítva viszont egyértelműen a Bergodi-csapat irányította a játékot, többet birtokolta a labdát, a rivális a félpályát is ritkán lépte át. A 24. percben Păun fejelt kapura egy szögletből betekert labdát, Căbuz viszont menteni tudott.

Szünet után is folytatódott a hazai mezőnyfölény, ami azonban meddőnek bizonyult. A sepsiszentgyörgyiek távoli lövésekkel próbálkoztak, de ezek elkerülték a dâmbovițai kaput. A 63. percben Mitrea szabadrúgással veszélyeztetett, Eder González lövését könnyedén védte az ellenfél kapusa, majd a hajrában Askovszki bombázott fölé jó helyzetből. A hajrában a piros-fehérek tudták fokozni a nyomást, a legnagyobb ziccer a hosszabbításban maradt ki, Cristian Bărbuț beadása után Achahbar fejelt a bal alsó mellé. Összességében bár a háromszékiek jobban futballoztak, ezt nem tudták gólra váltani, így békés döntetlennel zárult a találkozó, ezzel a Sepsi OSK maradt a tabella 11. helyén, egy ponttal a Chindia mögött.

„Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, de bebizonyosodott, mennyire kényelmetlen ellenfél a Chindia, nem sok esélyt hagytak nekünk a gólszerzésre. Volt két lehetőségünk az első félidőben, aztán a második játékrészben felgyorsult a játék, többet időztünk az ellenfél térfelén, de nagyon nehéz egy olyan csapat ellen, amely két vonallal védekezik. Ez van, nem jött össze, nem sikerült eltalálni a kaput. Végtére is, az egy pont is pont, megyünk előre, most már a következő, a keddi meccsre kell koncentrálnunk” – értékelt a meccs után Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 17. forduló: 1. Liga, alapszakasz, 17. forduló: Sepsi OSK–Chindia Târgoviște 0–0.

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 1000 néző. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest). Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – González, Păun – Askovszki (Bărbuț, 86.), Achahbar, Ștefănescu (Golofca, 60.) – Csuncsukov (Luckassen, 71.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Târgoviște: Căbuz – Martac, Iacob, Celea, Rrumbullaku – Jipa, Dulcă, Kocic, Popadiuc – Popa, Florea (Suciu, 78.). Vezetőedző: Emil Săndoi. Sárga lap: Csuncsukov (48.), Ninaj (58.), Askovszki (85.), Mitrea (87.), illetve Florea (45+1.), Iacob (61.), Kocic (72.).

További eredmények a 17. fordulóból: Bukaresti Dinamo – FC U Craiova 0–0, Aradi UTA – FC Argeș 0–1, Bukaresti Rapid – CS Mioveni 1–1. A mai műsor: 17.30-tól Medgyesi Gázmetán – Konstancai Farul, 20.30-tól Kolozsvári CFR Academica Clinceni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. november 29., 11:33
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nem sikerült eltalálni a kaput ? Hát az nagy baj . A footbalt gólra játszodják . Csak eggyel többet mint az ellenfél . A mezőfölényt sajnos nem számolják .