Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Demeter Nóra is behívót kapott

Demeter Nóra is behívót kapott Sport

A Sepsi–SIC kézdivásárhelyi születésű játékosát is behívta a felnőtt női kosárlabda-válogatottba az új szövetségi kapitány, Ayhan Avci. A török szakvezetőt egy hónappal ezelőtt nevezte ki a román szövetség, vezetésével a hétvégén Németországban játszottak két felkészülési mérkőzést a lányok.

A válogatott a novemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készül, ahol Dánia, Csehország és Olaszország lesz az ellenfele a D-csoportban. Románia november 14-én hazai pályán Dánia ellen játssza első tétmérkőzését, majd ezt követően, november 17-én Csehországba látogat.

[reklám]

A 33 csapatos selejtezős mezőnyt kilenc csoportba sorsolták: hat négyesbe és három hármasba. A végeredmény körmérkőzések után alakul ki, a kilenc csoportgyőztes és a legjobb öt csoportmásodik jut ki a 16 csapatos kontinensbajnokságra, amelyen a rendező franciák és a spanyolok automatikusan résztvevők. A selejtezőben három kört rendeznek: idén november 10–18., 2020. november 8–16., valamint 2021. január 31. és február 8. között. Ayhan Avci megbízatása a román válogatott élén az Eb-selejtező végéig szól. A tapasztalt szakember jelenleg a török élvonalban érdekelt Bellona Kayseri Basketboll vezetőedzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük