Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Deák Zsombor ötödik lett Montenegróban

Deák Zsombor ötödik lett Montenegróban Sport

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor a koronavírus-járvány miatt több mint másfél év után először állt rajthoz triatlonversenyen. A 32 éves háromszéki vasember szeptember 29-én az Ocean Lava sorozat montenegrói állomásán méretkezett meg, ahol a 107 induló közül az ötödik helyen ért célba a fél-ironman viadalon.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhelyi triatlonista versenyzői pályafutására is negatívan hatott a koronavírus-járvány, 15 éve először fordult elő, hogy leállni kényszerült. A kényszerleállás után a tavalyi év végére ismét formába lendült, az újabb hullám miatt azonban újabb versenyek maradtak el. Az év első, lazábbnak mondható felét követően az utóbbi pár hónapban keményen készült, ennek eredménye meg is látszott a montenegrói Kotorban. Zsombor az 1,9 kilométer úszást 30:35 perc, a 90 kilométer kerékpározást 2:25:40 óra, a 21 kilométer futást pedig 1:19:23 óra alatt teljesítette.

Elmondása szerint sikerült formáját elfogadható állapotba hoznia, szerencséjére a versenyt sem törölték. Persze a hosszú kihagyás után látja a hiányosságokat, most azonban ennyi volt benne, 4:19:15 órás idővel zárta a megmérettetést, amely a horvát Jadran Domančić diadalával zárult. A háromszéki triatlonista október közepén egy spanyolországi fél-ironman viadalon indul. A háromszéki versenyző köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük