Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Selejtezők véghajrá előtt

Október 8-12. között játsszák a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek 7. és 8. fordulóját mind a tíz csoportban. A magyar válogatottnak matematikai esélye maradt a pótselejtezőt érő 2. hely megszerzésére, de tény és való, a lengyel válogatott van jobb helyzetben.

Sajnos, még az is lehet, hogy egy lengyelországi győzelem sem elég a magyar nemzeti csapatnak a második helyhez. A román válogatott számára három-négy másik csoporteredmény nagyon jó esélyt nyitott a pótselejtezős helyhez, de a jelen állás szerint győzni kell Bukarestben az örmények ellen. A 7-8-ik fordulók mérkőzései:

A-csoport: október 9-én, szombaton 19 órától Azerbajdzsán – Írország, 21.45-től Luxemburg – Szerbia. B-csoport: 9-én 19 órától Grúzia – Görögország és Svédország – Koszovó. C-csoport: 9-én 16 órától Litvánia – Bulgária, 21.45-től Svájc – Észak-Írország. D-csoport: 9-én 16 órától Kazahsztán – Bosznia-Hercegovina, 19 órától Finnország – Ukrajna. E-csoport: október 8-án, pénteken 21.45-től Csehország – Wales és Észtország – Fehéroroszország. F-csoport: 9-én 19 órától Skócia – Izrael, 21.45-től Feröer – Ausztria és Izrael – Moldávia. G-csoport: 8-án 21.45-től Lettország – Hollandia, Gibraltár – Montenegró és Törökország – Norvégia. H-csoport: 8-án 21.45-től Oroszország – Szlovákia, Ciprus – Horvátország és Málta – Szlovénia.

I-csoport: 9-én 21.45-től MAGYARORSZÁG – Albánia, Andorra – Anglia és Lengyelország – San Marino; 12-én 21.45-től Anglia – MAGYARORSZÁG, San Marino – Andorra és Albánia – Lengyelország. J-csoport: 8-án 21.45-től Németország – ROMÁNIA, Liechtenstein – Észak-Macedónia és Izland – Örményország; 11-én 21.45-től Észak-Macedónia – Németország, Izland – Liechtenstein és ROMÁNIA – Örményország. Az eredeti mérkőzésprogram (kezdési idő) rendkívüli esetekben módosulhat.

Az európai selejtező sorozat a november 11-16-os időszakban zárul. Minden csoportból kijut a világbajnokságra az első helyezett, ez összesen tíz csapat. A második helyezettek és a Nemzetek Ligája két jogosultja (jelenleg Ausztria és Wales) pótselejtezőt játszik, a 12-ből 3 csapat lehet ott a katari döntő tornán. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük