Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dánielt nem tudták legyőzni

Dánielt nem tudták legyőzni Sport

A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta SK) elsöprő sikerével zárult a Kolozs megyei Tárnica-tó környékén szombaton lezajlott krossztriatlon-viadal, amely egyben a Román-kupa sorozat 4. fordulóját képezte. Legközelebb augusztus végén, a Háromszék Triatlonon versenyez a mezőny.

Hirdetés
Hirdetés

A tavalyi évhez hasonlóan, idén sem talált legyőzőre Dániel Attila Kolozs megye egyik legnépszerűbb turisztikai területén, a Tárnica-tó környékén. A fiatal sportoló rajt-cél győzelmet aratott, és nagyon közel került ahhoz, hogy megnyerje a körversenyt, amelynek ez volt a negyedik szakasza. Az utolsó fordulót augusztus 31-én Háromszéken, Sugásfürdőn bonyolítják le.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem ezt a versenyt, amelyet az úszástól kezdve egészen a célba érésig vezettem. Igyekeztem minél gyorsabban és okosabban versenyezni, és ez szerencsére sikerült is, jól beosztottam az energiám, így magabiztos 4 perc előnnyel érkeztem a célba” – újságolta a triatlonista, egyúttal megköszönve támogatóinak (Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal, Prodent, Bellotto, Sepsi Rekreatív, Combridge, Isostar, Zone 3).
A szintén sepsiszentgyörgyi Imreh László a nyíltversenyben nyolcadik helyen ért célba, a 25–29 éves korcsoportban viszont első lett.

„Tanultam az előző verseny hibáiból, így minden a terv szerint alakult. Sikerült egy jó úszást és egy kiváló bringázást összehoznom, így a futópróbában már nyugodt voltam, mivel nagy előnyöm volt a kategóriagyőzelemre, és a Top 10-es hely is biztosítva volt. Technikás, nehéz pálya volt, köves, sáros, hosszú emelkedővel és gyors, csúszós ereszkedővel” – részletezte Imreh László, aki szintén megköszönte a támogatást (Dr. Lenkei, Sepsi Rekreatív, Stomax, Tricomserv).
A 28. Háromszék Triatlonnak augusztus 31-én Sugásfürdő ad otthont, augusztus 20-ig tart az online jelentkezés.

Végeredmény, Cluj Triatlon 2019: 1. Dániel Attila (Tri-Aluta, Sepsiszentgyörgy) 2:25:01, 2. Kovács Szabolcs (Marosvásárhely) 2:29:09, 3. Bălănescu Ciprian (Ride Competition, Temesvár) 2:31:37, … 8. Imreh László (Sepsiszentgyörgy) 2:44:16. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük