Felhívás!

Csaló játszmák a salakon?

Csaló játszmák a salakon? Sport

A francia nyomozóhatóságok nyereségvágyból elkövetett csalás gyanújával indítottak vizsgálatot a Roland Garros tenisztornával kapcsolatosan.

A bukaresti sajtó elsősorban az Andreea Mitu, Patritia Tig román női páros érintettségével foglalkozik, de már azt is találgatják, vajon Simona Halep nem szándékosan veszített-e óriási meglepetésre a sokkal alacsonyabb értékszámmal és kevesebb tapasztalattal rendelkező, alig 19 éves (!) lengyel Iga Swiatekkel szemben. A női világ-ranglista 2-ik helyezettjét verte 6-1, 6-2-re az 54-ik helyezett! A Simona Halep ártatlanságát igazolná az a tény, hogy ő olyan teniszező, aki bármikor és bármiféle tisztességtelen megjátszás nélkül képes ilyen gyengén szerepelni, mert labilis. Konkrét vádak vagy gyanúsítgatások hivatalosan nem történtek október 6-ig Simonával szemben. Az viszont tény, hogy szeptember végén a főbb fogadóirodáknál magasan vezette a tornagyőzelem esélylistáját.

A Mitu-Tig páros esetében azért vizsgálódnak a francia ügyészek, mert az első fordulós játékuk idején azokban a pillanatokban teniszezett nagyon furcsán ellenfelük, a Szizikova-Brengle orosz-amerikai páros, amikor a fogadóirodáknál valakik feltűnően nagy pénzösszegeket tettek a játszmavesztésükre. Az ügyészek szerint meglehet, hogy szándékosan követtek el hibákat. Kérdés, hogy – ha igaz -, minderről egyáltalán mit tudhatott a Mitu-Tig román páros, amely később a negyeddöntőben a Babos Tímea – Kristina Mladenovic magyar-francia párostól szenvedett vereséget.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 7., 10:40
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Minden az uzletrol szol manapsag.A tenisz sem a regi .Hol vannak a regi szep idok amikor Steffi Graf,Martina Hingis,Szeles Monika ….stb jatszott.Steffinek 22 egyeni Grand Slamja volt,Hingis 25-szoros Grand Slam gyoztes,de voltak meg remek jatekosok mint Conchita Martinez,Gabriela Sabatini,Gennifer Capriati,Mary Pierce,a fiukrol nem is beszelve.Ma mar a ranglista gyorsan valtozik,szinte kovethetetlen.