Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Chrissy Givens elköszönt

Chrissy Givens elköszönt Sport

Az eredeti elképzeléstől eltérően mégsem folytatja játékos pályafutását az elmúlt évek román női kosárlabda-bajnokságának legeredményesebb légiósa, az előző idényben a Sepsi–SIC-et erősítő Chrissy Givens. Az amerikai kiválóság edző lesz.

Hirdetés
Hirdetés

Számottevő változás történt a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatánál. Bár számítottak rá, mégis a távozás mellett döntött a csapat egyik legeredményesebb játékosa, Chrissy Givens. A Nemzeti Liga előző idényének legértékesebb játékosának választott amerikai kosárlabdázó abbahagyja játékos pályafutását, és edzőként teszi próbára magát.

„Az amerikai alacsonybedobónak érvényes szerződése volt csapatunkkal a következő szezonra is, végül úgy döntött, elfogadja egykori középiskolája, az Ouachita Lady Lions ajánlatát, így a jövőben edzőként tevékenykedik” – jelentette be közleményben a Sepsi–SIC, egyúttal megköszönve a klubért tett szolgálatait.

A 34 éves játékos a román női kosárlabda történetének legsikeresebb idegenlégiósa, hat bajnoki címet és négy Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett. A Nemzeti Ligában több mint 200 meccsen lépett pályára, ezeken a találkozókon több mint 3500 pontot szerzett, a kupasorozatban 27 mérkőzést játszott, ahol közel 400 pontot jegyzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük