Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csapategységben az erő

Csapategységben az erő Sport

A Sepsi OSK vezetőtanácsának szombat délelőtti ülésén úgy határoztak, hogy a hét elején a klubnál történt incidens ellenére a sikeres idényzárás reményében továbbra is megbíznak a Leo Grozavu vezette szakmai stábban. A történtek ellenére a játékosok is kiálltak a szakmai stáb mellett, és a csapategységet hangsúlyozták a klub közösségi oldalán. Az OSK történelmi siker kapujában áll azzal, hogy bejutott a július 22-ei Román-kupa döntőbe.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi klub közleményben közölte, az elmúlt napok sajnálatos eseményeit elemezve, és figyelembe véve a játékosok kérését is, a következő döntés született: Leo Grozavu vezetőedző megrovásban és büntetésben részesül, a csapat és a szakmai vezetés továbbra is együtt dolgozik, és folytatja a munkát az idény befejezéséig. Ami a történteket illeti, Leo Grozavu vezetőedző valóban konfliktusba keveredett két játékossal, Fülöp Loránddal és Călin Popescuval, de a hazai szaksajtó jócskán eltúlozta az incidenst, kapva az alkalmon, hogy negatív hírekről számoljanak be a sepsiszentgyörgyiek háza tájáról. Leo Grozavu figyelmeztetésben részesült és pénzbüntetést kapott, amit a klub jótékonysági célra ajánl fel, ugyanakkor a játékosokat nem büntették meg. A döntés várható volt, ugyanis a hátralevő hat bajnoki fordulóra, illetve a kupadöntőre igencsak bonyolult lett volna új szakvezetőt találni.

Egy biztos, nagy szükség lesz az egységre a csapaton belül, ugyanis kellő összpontosítással történelmi sikert érhet el a 2011-ben alapított sepsiszentgyörgyi klub, miután az első mérkőzésen aratott magabiztos, 5–1 arányú győzelem után, az idegenbeli visszavágón Fülöp István, Anass Achahbar és Goran Karanovic góljaival 3–0 arányban diadalmaskodott a Román-kupa elődöntőjében, így fennállása során először jutott fináléba, ahol a huszonkétszeres kupagyőztes FCSB lesz az ellenfele. A mérkőzés után Leo Grozavu vezetőedző úgy nyilatkozott, a nagy teljesítmény az lenne, ha a kupadöntőt is megnyernék. Az ellenfél egy nagyon rutinnal rendelkező csapat, de az OSK trénere azt mondta, hogy mindent megtesznek a győzelem érdekében.

A Sepsi OSK tehát történelme során először, a FCSB pedig 2015 után először játszik kupadöntőt. Említést érdemel az is, hogy legutóbb 2016-ban játszott bukaresti csapat kupadöntőt, akkor a Dinamo tizenegyesrúgások után kikapott a Kolozsvári CFR-től. Az előző három évben az Astra Giurgiu kétszer, míg a FC Voluntari, az AFC Hermannstadt, az Universitatea Craiova és a FC Viitorul egyszer jutott el a sorozat utolsó fordulójáig.

A július 22-ei fináléig viszont több próbatétel is vár a csapatra, például ma 18 órától, amikor a Chindia Târgoviștét fogadják hazai pályán. Győzelmi kényszerben vannak a piros-fehérek, a hátralevő hat fordulóban legalább három győzelemre lenne szükségük, hogy biztosak legyenek a bennmaradásban. Mai ellenlábasukkal szemben hét pont az előnyük, de ebben az idényben egy győzelem mellett (3–1) már kétszer játszottak döntetlent a târgoviştei csapattal, az alapszakaszbeli idegenbeli 0–0 után legutóbb épp márciusban, a koronavírus-járvány miatti leállás előtt (1–1). Ezután kőkemény kiszállások következnek a szentgyörgyieknek, előbb a Voluntari-t szombaton 2–1-re legyűrő FC Hermannstadt, majd épp az Ilfov megyeiek otthonában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük