Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzzal zárt Lindsey Vonn

Bronzzal zárt Lindsey Vonn Sport

Ilka Stuhec címét megvédve nyerte a női lesiklást a svédországi Arében zajló alpesi világbajnokságon, míg Lindsey Vonn bronzéremmel fejezte be karrierjét. A 28 éves szlovén síző közel fél másodperccel bizonyult gyorsabbnak Vonn-nál.

Hirdetés
Hirdetés

„El kell ismernem, ideges voltam, talán egész életemben most izgultam a legjobban. Nagyon szerettem volna méltóképpen búcsúzni” – mondta a 34 esztendős amerikai versenyző, aki minden idők legidősebb női sízőjeként állhatott dobogóra vb-n. Az eddigi rekordot a szlovák Veronika Velez-Zuzulova tartotta, aki 2017-ben két évvel fiatalabban lett ezüstérmes a csapatversenyben. Vonn egyúttal az első női síző, aki hat világbajnokságon is nyert érmet, illetve az osztrák Annemarie Moser-Pröll és a német Christel Cranz után a harmadik, aki lesiklásban ötször végzett a legjobb három között.

A 2010-es, vancouveri olimpián lesiklásban aranyérmes Vonn mostani szereplésével nyolc vb-éremmel fejezte be pályafutását, közte két arannyal, amelyeket lesiklásban és szuperóriás-műlesiklásban nyert tíz évvel ezelőtt a franciaországi Val d’Isere-ben. Vonn 82 futamgyőzelmével a legeredményesebb női versenyző a világkupa-sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük