Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bacon Kupa tizenharmadszor

Nem volt babonás az a tizenkilenc amatőr pingpongozó, aki szombaton Nagybaconban ütőt ragadott a már több éves hagyománnyal rendelkező asztalitenisz Bacon-kupa tizenharmadik kiírásán. A hagyományos erőpróbára idén hat háromszéki településről – Mikóújfalu, Sepisbükszád, Málnásfürdő, Nagybacon, Felsőrákos és Barót – neveztek versenyzők, a baráti hangulatú megmérettetés két korosztályban zajlott. A kupa legfiatalabb nevezője a mindössze 12 esztendős Bardócz Dénes (Nagybacon), míg a legidősebb a 65 éves Steckbauer Árpád (Sepsibükszád) volt.

A nagybaconi iskola tornatermében lezajlott torna végeredménye: 50 év alattiak: 1. Nagy István (Mikóújfalu), 2. Nagy Kusztos Vilmos (Nagybacon), 3. Székely László (Felsőrákos), 4. Gáll Attila (Felsőrákos), 5. Bardocz Csaba (Nagybacon). 50 év felettiek: 1. idős Pethő Mihály (Felsőrákos), 2. Steckbauer Árpád (Sepsibükszád), 3. Pirampel Gábor (Sepsibükszád), 4. Incze Béla (Nagybacon), 5. Szabó Gábor (Nagybacon). A szombati verseny nem jöhetett volna létre Bartha László, Bardocz Csaba, Bocskor László, Nagy Kusztos Vilmos, Veres Lóránt, Veres István és Oláh Mihály támogatása nélkül.

Hirdetés
Hirdetés

Patkányokkal fogadták

Nem fogadták túl szívélyesen az Atlético Madrid drukkerei Thibaut Courtois-t, aki az ősi rivális Real kapusaként tért vissza korábbi csapatához. A belga kapus 2011 és 2014 között, a Chelsea kölcsönjátékosaként 154 meccsen védett az Atléticóban, a londoniak tavaly nyáron adták el a Real Madridnak, a szombati bajnoki volt az első alkalom, hogy a királyiak játékosaként lépett pályára korábbi csapata otthonában. Előbb átragasztották és játékpatkányokkal pakolták tele a stadion előtt a tiszteletére elhelyezett emléktáblát, bemelegítéskor pedig a kapuját dobálták meg plüsspatkányokkal. Az érintett azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem különösebben zavarta a hazai drukkerek akciója, sőt, inkább plusz motivációt jelentett számára az ellenséges fogadtatás. A madridi derbit egyébként 3–1-re nyerte a Real Madrid, amely így megelőzte a városi riválist, és 45 ponttal a tabella második helyén áll.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük