Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bronzérmes a PAFC

Bronzérmes a PAFC Sport

A következő szezonban akár az Európa Liga selejtezőiben is pályára léphet a kézdialmási Tamás Nándor, miután csapata, a Puskás Akadémia a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban bronzérmes lett, azáltal, hogy a szombati utolsó fordulóban 2–1-re legyőzte a Honvéd együttesét.

Hirdetés
Hirdetés

A Puskás Akadémia fennállásának legjobb eredménye egyben azt is jelenti, hogy a felvidéki Hornyák Zsolt csapata kvalifikálta magát az Európa Liga selejtezőjének első fordulójába. Tamás Nándor vállsérülése miatt nem léphetett pályára a szezonzárón, a 19 éves kézdialmási tehetség 7 bajnokin lejátszott 106 perccel és egy góllal zárta az idényt.

A már bajnok Ferencváros Tocmac Nguen góljával győzelemmel ünnepelte a klubtörténelem 31. bajnoki címét, egyben 11. címvédését – amelyre legutoljára 1996-ban volt példa. Ráadásul a Fradi 54 mérkőzésre bővítette hazai veretlenségét. Ami viszont meglepő, hogy kiesett az NB I elmúlt 15 évének legsikeresebb csapata, a hétszeres bajnok Debreceni VSC.

Magyarországot a Bajnokok Ligája selejtezőiben a 13 pontos előnnyel élen végző Fradi képviseli a 2020–2021-es szezonban, az Európa Liga selejtezőjében pedig az ezüstérmes MOL Fehérvár, a bronzérmes Puskás Akadémia, valamint a Magyar-kupát megnyerő Honvéd indulhat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük