Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bővült a lista

Bővült a lista Sport

Felgyorsultak az események, néhány nap alatt tízzel emelkedett a tényleges olimpiai részvételi jogot elnyerő magyar sportolók száma (155), a tartalékoké nem változott (7). A kvótaszerzési lehetőségek beszűkültek, nemsokára zárulnak.

Sporttörténeti kutatóknak is érdekes téma lehet, hogy közép-kelet-európai államként Magyarország kvótáinak, sőt éremesélyeinek is java része, több mint fele olyan sportág, illetve versenyszám, ahol a pálya voltaképpen a víz: medence vagy nyílt víz. A június 23-án közzétett (de szinte naponta változó) nem végleges lista alapján csaknem 90 személynél lenne lehetetlen az olimpiai szereplés víz (mint pálya) nélkül. Kizárólag vízben, vízen versenyeznek az alábbiak: 32 úszó, 26 vízilabdázó (kettő tartalék), 18 kajak-kenus, 4 vitorlázó, 1 evező. Részben, átmenetileg lesz köze a vízhez (medence vagy nyílt víz) 4 öttusázónak, 4 triatlonosnak. De például a 3000 méteres női akadályfutás női versenyzője is bele-beleugrik majd a vizes gödrökbe, amíg a távot teljesíti.

Hirdetés
Hirdetés

Öt évvel ezelőtt, a 2016-os brazíliai nyári olimpián Magyarország 8 aranyérmet, 3 ezüstöt, 5 bronzot szerzett. Ebből 6 arany „jött” vízből, vízről (úszás, kajak-kenu), továbbá két ezüst (úszás), két bronz (úszás).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük