Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bérlet nincs, jegy van

Bérlet nincs, jegy van Sport

A pénteki idényrajtot megelőzően a Sepsi OSK labdarúgóklub közösségi oldalán bejelentette, hogy egyelőre nem árusít bérleteket a küszöbön álló szezonra. Az indoklás szerint az ősztől már az új stadionban tervezik megrendezni a mérkőzéseket, de a továbbra is bizonytalan járványhelyzet is elővigyázatosságra int. Az ötödik élvonalbeli idényére készülő Sepsi OSK pénteken 18.30-tól az Academica Clinceni csapatát fogadja a sepsiszentgyörgyi stadionban.

A járványügyi helyzetet figyelembe véve, valamint azt, hogy az ősztől már az új stadionban tervezik megrendezni a csapat mérkőzéseit, a Sepsi OSK vezetősége úgy döntött, hogy a hamarosan kezdődő szezonra egyelőre bérleteket nem árusít. A jelenlegi állás szerint ugyan nézők előtt rajtol a bajnokság, arra azonban semmilyen garancia nincs, hogy a járványvédelmi előírások nem változnak a következő hónapokban – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK soron következő találkozójára a mérkőzés napján, azaz július 16-án, pénteken 10 órától lehet jegyeket váltani a szemerjai stadion bejárata mellett található jegyirodában. A jegyek ára egységesen 20 lej, online vásárlásra nincs lehetőség. Mivel július 1-jétől a stadionok 50 százalékát foglalhatják el a nézők és szurkolók, a sepsiszentgyörgyi létesítményben mintegy 2200 személy lehet jelen. A szabályzat értelmében a mérkőzésen azok vehetnek részt, akik a rendezvény előtt legalább tíz nappal megkapták már mindkét oltásadagot, vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-tesztet, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív gyorstesztet tudnak felmutatni. Ugyanakkor azok is részt vehetnek az eseményen, akik igazolni tudják, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen, és az első pozitív teszteredménytől legalább 15 és legtöbb 90 nap telt el.

A stadion bejáratánál speciális tesztpont működik majd, ahol a mérkőzés napján 10 és 18 óra között antigén-gyorstesztet lehet végeztetni 30 lejért. A biztonsági személyzet a beléptető-kapuk előtt mindenkitől kéri az érvényes védettségi igazolványt és a személyi igazolványt. Továbbá a klub felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a stadion területén kötelező a maszk viselése és a másfél méteres távolságtartás.

A Sepsi OSK hétfőn közösségi oldalán két újabb játékos leigazolását jelentette be. A közlemény szerint a moldáv csatár, Vitalie Damașcan két évre szóló szerződést kötött a háromszéki csapattal, míg a balhátvéd Rareş Ispaş egy évre kölcsönbe érkezik a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR együttesétől. A moldáv válogatott Damașcan legutóbb az olasz Torino FC játékosa volt, de pályafutása során többek között még játszott a holland RKC Waalwijk vagy Fortuna Sittard csapatánál is. A holland élvonalban 38 mérkőzésen 8 gólt szerzett. A 20 esztendős Rareş Ispaş a több játéklehetőség reményében érkezett Sepsiszentgyörgyre, tudniillik az elmúlt két idényt is kölcsönben töltötte, előbb a Resicabánya, majd a Lénárdfalva mezét öltötte magára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük