Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Benkő Zsolt készülhet az Eb-re

Benkő Zsolt készülhet az Eb-re Sport

Október 15–17. között rendezték meg a lengyelországi Bielsko Biala-ban a Polish Open nemzetközi karate versenyt, amelyen 31 nemzet legjobbjai, mintegy 1917 karatéka lépett tatamira, hogy megküzdjön a Lengyel Nagydíjért. Köztük volt a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC és MTK Budapest két sportolója is.

Hirdetés
Hirdetés

A kvalifikációs versenynek számító színvonalas megmérettetésen Vitályos Eszter (junior, -53 kg) első lengyel ellenfelét, Reclaf Weronicát 4–0 arányban győzte le. Az egyenes ágon következett a többszörös Európa-bajnoki érmes szlovák Kvasnocova Nina, aki ezúttal jobbnak bizonyult nála (0–5). Eszter sajnos a vigaszágon sem folytathatta, mivel a szlovák lány az elődöntőben kikapott ukrán ellenfelétől.

Benkő Zsolt (junior, +76 kg) 2–0-s sikerrel kezdett, majd az ukrán Borys Oleksandr elleni 0–0-át követően bírói döntéssel riválisa léphetett tovább. Zsolt esélyt kapott a vigaszágon bizonyítani, ahol a cseh Duchon Martint 2–0 arányban múlta felül, majd a bronzmeccsen a lengyel Mosz Filipet lépte le 5–2-re. Ezzel a bronzéremmel Benkő Zsolt bebiztosította helyét a magyar válogatottban, és kerettagságot szerzett a 2022-es prágai EKF Európa-bajnokságra.

„Nagy öröm, hogy már egy versenyzőnk a válogatott utazó keretének tagja lett, most viszont Vitályos Eszterre fókuszálunk, hiszen még egy kvalifikációs verseny van hátra, az október 30-i Hungarian Open, és Eszternek még egy pont kell a válogatottsági kerettagság megszerzéséhez. Mindent megteszünk, hogy ez meglegyen” – értékelt Vass Hunor edző, megköszönve a támogatók segítségét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük