Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Becaliék mindig kimutatják foguk fehérjét

Becaliék mindig kimutatják foguk fehérjét Sport

A romániai élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő FCSB csapatát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nemrég 45.250 euróra bírságolta a felvidéki Dunaszerdahely elleni mérkőzés (1-0) idején a nézőtéren mutogatott hatalmas ábrák, jelképek miatt, amelyeket a megfigyelők rasszista, fasiszta jellegűeknek minősítettek.

Hirdetés
Hirdetés

Korábban volt még csaknem másfél tucatnyi büntetése a klubnak, amióta Gigi Becali a finanszírozója (családi vállalkozásként tulajdonosa). Íme, a tíz legsúlyosabb:

2005, a Shelbourne elleni bukaresti mérkőzésen (0-0) történt fajgyűlölő megnyilvánulások miatt a saját pálya egyszeri letiltása és 16.500 euró pénzbírság.

2009, az Újpest elleni bukaresti mérkőzésen (2-0) sorozatos magyargyalázó bekiabálások voltak, a bírság 50 ezer euró, plusz kétfordulós pályaletiltás.

2010, saját pályán 3-3 a Napolival, a mérkőzés végén a hazai szurkolók erőszakosan viselkedtek, tárgyakat, székeket dobáltak a pályára, emiatt 30 ezer eurós bírság következett.

2010, az Utrecht elleni bukaresti mérkőzésen (3-1) a szurkolók égő fáklyákat dobáltak, a bírság 15 ezer euró.

2014, a Dinamo Kijev elleni bukaresti mérkőzésen (3-1) a házigazda szurkolók fajgyűlölő jellegű pannókat, szalagokat mutogattak, a bírság 20 ezer euró, és két fordulóra zárt kapus stadion.

2014, a Ludugorec elleni bulgáriai mérkőzésen (1-0) a vendégszurkolók rasszista szavakat skandáltak, tárgyakat, égő fáklyákat, pukkanókat dobáltak a pályára, a játékosok is sportszerűtlenek volta. A bírság 64.500 euró és bukaresti pályaeltiltás.

2015, az UEFA 50 ezer euróval bírságolta az FCSB-t, mert Mirel Rădoi a klub sportigazgatójaként szerepelt a nevezési lapokon, de a gyakorlatban megfelelő képzés (engedély) nélküli vezetőedző volt.

2017, FCSB – Viktoria Plzen (2-2) rendezési hibák, 18 ezer eurós bírság.

2018, FCSB – Hajduk Split (2-1), tárgyak dobálása a pályára, égő fáklyák, szervezési hibák, 16 ezer eurós bírság.

2022, FCSB – Szaburtalo (4-2), rasszista bekiabálások, 50 ezer eurós bírság. (bl)

A Bukaresti Steaua drukkerei is kiviselték magukat

Magyarellenes skandálások miatt félbeszakadt az FK Csíkszereda kedd esti mérkőzése a Bukaresti Steaua otthonában a labdarúgó 2. Liga 3. fordulójában. A mérkőzést a 72. percben kellett félbeszakítani, miután a Steaua ultrái magyarellenes rigmusokat skandáltak. Az FK Csíkszereda végül kiütéses, 4–0-s győzelmet aratott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. augusztus 25., 8:33
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ha nem volnanak ezek az atkozott ultrasok beke es baratsag lenne a stadionokban!!!Nem penz birsag kell hanem kitiltani oket!!!Ugysem oket birsagoljak hanem a klubbot!!