Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vulkáni turizmus

Vulkáni turizmus Kultúra

Majdnem másfél millió évvel képződése, kihűlése után az alsórákosi vulkán és környéke ezerszám vonzza a turistákat a környékről és nemcsak.

Hirdetés
Hirdetés

Lapunkban is már többször ajánlottuk meglátogatását, mivel a környéket, igaz fizetéses alapon, de kiépítette az Alsórákosért Egyesület, így civilizált, mondhatni nyugat-európai színvonalon látogatható maga a kialudt vulkán, a mellette képződött Smaragd-tó, valamint a védetté nyilvánított híres bazaltoszlopok, nem utolsó sorban pedig a falu központjában levő Sükösd-Bethlen kastély is.

A kialudt vulkán mellett parkolóhely van, falatozási lehetőségekkel, egyebekkel, el lehet tölteni ott az időt a szép környezetben, ahonnan csodás rálátás nyílik az Olt szorosra is, annak két jellegzetes hegyére, az alsórákosi és ürmösi Tepékre.

Szóba állva a helyszínen néhány Brassóból érkezett román anyanyelvű turistával, azt tapasztalhattuk, hogy azok Erdővidék nevezetességeit sajnos egyáltalán nem ismerik, így ezen a téren az Erdővidék turizmusának fejlesztésében érdekelt szervezeteknek, civil egyesületeknek elképzelhetően még igen sok teendőjük volna. Már csak azért is bántó ez a dolog, mert Erdővidék szépségei, nevezetességei semmivel sem alábbvalóak, mint az alsórákosiak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük