Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ötödik bajnoki címért

Az ötödik bajnoki címért Sport

Kezdődik a női kosárlabda Nemzeti Liga három nyert meccsig tartó döntője, ahol sorozatban harmadik alkalommal küzd meg egymással a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK. A négyszeres bajnok zöld-fehér mezesek készen állnak az összecsapásra, mindent megtesznek azért, hogy ötödik alkalommal is felüljenek a romániai női kosárlabda trónjára.

Hirdetés
Hirdetés

„Erre a döntőre készültünk egész szezonban, szóval készen állunk, nem érzünk nyomást, az utóbbi években mi uraltuk a pontvadászatot. Egyetlenegy meccset sem veszítettünk a bajnokságban, ez önbizalmat ad, ugyanakkor arra kötelez, hogy megfelelő összpontosítással veretlenül nyerjük meg a bajnokságot” – fogalmazott a mérkőzés előtt Jovana Pasic, aki a Sepsi-SIC vezére volt a Brassó elleni elődöntő második felvonásán, 23 ponttal segítve csapatát.

A Sepsi-SIC sorozatban hatodik alkalommal játszik döntőt a női kosárlabda élvonalban, és csak azért nem hetedikszer, mert tavaly a koronavírus járvány miatt berekesztették a bajnokságot, bajnokavatás nélkül – emelte ki Zoran Mikes vezetőedző, aki rendkívül büszke erre a folytonosságra.

– Büszke vagyok az állandóságra, és a rendszerre, amit kiépítettünk itt a klubnál, és amely lehetővé teszi, hogy a befektetett munkánk megtérüljön. Sikeres idényünk van, keményen megdolgoztunk minden egyes sikerért, alig várom a döntőt, hogy mindezt megtetézzük egy bajnoki címmel. Nem egy szokványos szezon, de kihoztuk belőle a maximumot. Tudom, hogy mi számítunk favoritnak a sajtó szemében, mi ezzel nem foglalkozunk, nekünk az a dolgunk, hogy készen álljunk és a pályán mutassuk meg, mire vagyunk képesek – vetítette előre a bosnyák szakvezető, aki idén az Európa-kupa negyeddöntőjéig vezette csapatát.

Mint ismeretes, a Sepsi-SIC és a VSK 2019-ben talán az elmúlt évtized legkiélezettebb döntőjét játszotta egymás ellen. Két évvel ezelőtt mindkét csapat kihasználta a hazai pálya előnyét, majd a mindent eldöntő ötödik meccsen, Sepsiszentgyörgyön három ponttal nyertek a zöld-fehérek, és elhódították a bajnoki trófeát.

– Sokat elárul a román bajnokságról, hogy sorozatban harmadik alkalommal ez a két együttes vívja a finálét, sajnálatos, hogy nem erősebb a színvonal. Mi mindig előre tekintünk, ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot még további három győzelemre lesz szükségünk, és ez a legfontosabb, nem az, hogy veretlenül zárjuk az idényt – tette hozzá Zoran Mikes.

Mint arról beszámoltunk, a három nyert mérkőzésig tartó párharc ma 19 órától kezdődik Sepsiszentgyörgyön, holnap ugyanebben az órában, ugyanitt rendezik a második találkozót is, majd május 10-én Szatmárnémetibe költözik az összecsapás. Ha ekkor nem dől el a bajnoki cím sorsa, akkor május 11-én újabb meccset rendeznek a Both Katalin Sportteremben, és ha szükséges az ötödik meccs is, akkor május 14-én, Sepsiszentgyörgyön avatnak bajnokot. A bronzéremért Arad és Brassó feszül majd egymásnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. május 5., 18:16
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Hat igen
    Ennyit a bajnoksag szinvonalarol
    Eggyetlen meccset sem vesziteni kituno statisztika es jol hangzik.
    Bar csak a nemzetkozi viadalokon is (ilyen) jol szerepelnenek.
    Sok sikert kivanok ( nezetkozileg IS )

  • User
    Dátum: 2021. május 5., 21:50
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Es meg egy dolog
    Egyaltalan nem tartom fairplaynek hogy a bajnoksagban Sepsi Sic vagy akar a KSE is 120-140 pontkulombseggel verjen meg fiatal, kezdokbol allo csapatokat.
    Lehet jol tesz az edzojuknak, egyes jatekosok beirhatjak a CV-jukbe hogy tripla duplat szereztek, ami jot tehet a tovabbi karrierjuknek, az edzok nagyon buszkek a teljesesitmenyre ,
    DE:
    Ezzel megolik a kosar sportot, majd evek mulva lehet csak 3-4 csapat fog letezni a bajnogsagon, elveszik a kedvuket a sporttol a fiataloknak stb, stb, meg sokat tudnek mondani.
    De ettol nem fognak jobbak lenni a nemzetkozi versenyeken .