Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemre éhes a Sepsi OSK

Győzelemre éhes a Sepsi OSK Sport

Komoly erőpróba vár a Sepsi OSK labdarúgócsapatára, amely ma 19 órától az Universitatea Craiova együttesét látja vendégül a felsőházi rájátszás 6. fordulójában. Mindkét gárda vereséget szenvedett az előző körben, így borítékolhatóan a győzelemért lépnek pályára.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a Sepsi OSK Botoșanitól szenvedett 2–1-es vereséget, míg a Marinosz Uzunidisz vezette oltyánok azt követően kaptak ki a felsőházi sereghajtó Academicától, hogy azt megelőzően legyőzték a tabella első két helyén álló Kolozsvári CFR-t és FCSB-t.

– Kezdődik a minivisszavágó a felsőházban, és ismét három kőkemény mérkőzés vár ránk a bajnokságért harcoló, első három helyet elfoglaló csapatok ellen. Ugyanakkor minket sem szabad leírni, nincs rajtunk nyomás, mivel az eddigi öt fordulóban érdekes mérkőzéseket játszottunk, az erős ellenfelek ösztönzőleg hatottak ránk. Minden pont felértékelődik, pláne, hogy a bajnokaspiránsok nem engedhetnek meg maguknak további botlásokat. Természetesen a folytatásban is mindent megteszünk azért, hogy növeljük pontjaink számát, nyitott a harc a negyedik helyért, a mögöttünk levő csapatok felzárkóztak, így izgalmasnak ígérkezik a visszavágó – fejtette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Ez lesz a két együttes 12. összecsapása a román élvonalban, korábban a sepsiszentgyörgyi gárda háromszor győzte le olténiai ellenfelét, szintén három alkalommal döntetlent játszottak (legutóbb áprilisban, 0–0), míg öt mérkőzés a Craiova győzelmével zárult.

A szakvezető meglátása szerint a legutóbbi, FC Botoșani elleni meccsen kiütközött a felgyülemlett fáradtság a játékosokon.

„Az FCSB elleni sikert követően arra számítottam, hogy az Academica ellen fizikailag megterhelő lesz pályára lépni, emiatt változtattam a csapaton, és jól is teljesítettünk. Miután pihentettem pár játékost, elvártam volna, hogy jól szerepeljünk Botoșaniban, sajnos nem ez történt, hiányzott a frissesség a játékunkból, amint az eredmény is mutatja. Remélem, ez nem fog többet előfordulni, hiszen olyan játékosaink vannak, akik meg kell mutassák értéküket, és azt, hogy helyük van a csapatban. Jó teljesítményt várok azoktól, akik pályára lépnek, és azt, hogy jó eredményt érjünk el – szögezte le Grozavu.

  1. liga, felsőházi rájátszás, az 5. forduló eredményei: FC Botoșani – Sepsi OSK 2–1, Academica Clinceni – Universitatea Craiova 1–0, FCSB – Kolozsvári CFR 1–1.

A 6. fordulóban: ma 19 órától Sepsi OSK – Craiova; csütörtökön 17 órától Clinceni – Kolozsvár, 19.45-től Botoșani – FCSB.

A rangsor:

  1. Kolozsvár 5      3      1      1      8–3  42
  2. FCSB 5      2      1      2      6–6  40
  3. Craiova 5      2      2      1      5–3  37
  4. Sepsi OSK 5      2      1      2      4–4  30
  5. Botoșani 5 2      1      2      6–7  28
  6. Clinceni 5      1      0      4      2–8  25
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük