Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az FK elégedett a döntéssel

Az FK elégedett a döntéssel Sport

A Román Labdarúgó Szövetség nemrég döntött a II. liga 2019–2020-as idényének részleges folytatásáról, illetve lezárásáról. Mint ismert, a másodosztály első hat helyezettje folytatja a küzdelmeket, a 7–19. helyen álló csapatoknak pedig véget ért az idény. Az FK Csíkszereda vezetősége elégedett a szakszövetségi döntéssel, és már a jövőt tervezik.

Mint ismeretes, a március közepén félbeszakadt 2019–2020-as idényből 14 forduló lett volna hátra, ám mind a csapatok, mind a szakszövetség rájött, hogy képtelenség két hónap alatt ennyi meccset lejátszani úgy, hogy gyakorlatilag a záró forduló és a 2020–2021-es idény között egy-két hét szünet maradt volna. A II. ligás csapatok többsége egyetértett abban, hogy a jelenlegi állás szerint az első hat csapat rájátszást vív az élvonalba való feljutásért, azonban az eddig megszerzett pontjaiknak felét elveszítik a gárdák. A márciusi leálláskor az UTA 50 ponttal vezetett a 39 pontos CS Mioveni és Turris-Oltul Turnu Măgurele, a 38 pontos FC Argeş Piteşti és Petrolul Ploieşti, valamint a 37 pontos Bukaresti Rapid előtt. Az UTA nehezményezi, hogy a korábbi 11 pontos előnye csupán ötre olvad, így nehezebb lesz számukra a feljutás, ezért a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (TAS) megtámadták a FRF sürgősségi bizottsága által is jóváhagyott döntést.

Hirdetés
Hirdetés

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke a csapat honlapján azt nyilatkozta, jó döntés született. „Az FK Csíkszereda azon kevés klubok egyike volt, amely a megmérettetést bármilyen szigorú feltételek között is vállalta volna, hisz nekünk van saját stadionunk, van saját sportbázisunk, saját konyhánk, tehát mi a játékosokat egy hermetikus rendszerben tudtuk volna, illetve tudnánk tartani. Mi amellett voltunk, hogy játsszuk le a hátralevő mérkőzéseket, és dőljön el a pályán, hogy ki hányadik lett” – nyilatkozta Szondy.
Jelen pillanatban az FK Csíkszereda már a következő szezonra összpontosít. A szakmai stáb marad, ahogy a játékosok zöme is. „Nyilván lesznek távozók, de érkezők is, most óriási káosz van a futballban” – mondta Szondy Zoltán. A klubvezető egy biztos érkezőt is bejelentett: János Norbert az FK-nál folytatja ősztől.

A FRF tervei szerint a II. liga következő idénye augusztus 15-én rajtolhat el 22 csapattal, de Szondy szerint vannak vészjósló hírek is, melyek szerint nagyon sokan visszalépnek majd az indulástól. „Az FK Csíkszeredát ez a veszély nem fenyegeti, hiszen nálunk nincsenek akkora fizetések. Az biztos, hogy a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia is újra kell gombolja a mellényét a következő szezontól, és más klubokhoz hasonlóan, mi is megszorításokra készülünk, de ez nemcsak az FK problémája lesz. Én is egyike vagyok azoknak, akik borúlátóak a futball és a sport jövőjét illetően. Nem hiszem, hogy azok a pénzek, fizetések, azok a jogdíjak tarthatók lesznek, hisz tudjuk jól, hogy milyen helyzetbe került az európai gazdaság” – nyilatkozta a csapat honlapjának Szondy Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük