Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobbak közt a mieink

A legjobbak közt a mieink Sport

Az Eurobasket.com nemzetközi szakportál közzétette a 2019–2020-as idény női kosárlabda Nemzeti Liga legjobbjainak névsorát. A bajnoki címvédő, alapszakaszgyőztes és a lefújás pillanatában éllovas Sepsi–SIC-től Chrissy Givens, Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache és Zoran Mikes vezetőedző is méltatásban részesült, míg a Kézdivásárhelyi SE-től Kayla Mobleyt tüntették ki.

A Sepsi–SIC amerikai bedobóját, Chrissy Givenst az idény legjobb játékosának választotta a mértékadó nemzetközi szakportál, az Eurobasket.com. A meccseként 16.5 pontot és 4.8 lepattanót átlagoló amerikai játékos az „év legjobbja” cím mellett a legjobb idegenlégiósnak szóló kitüntetést is megkapta, így értelemszerűen az öt legjobb amerikai kosaras között is megtaláljuk a nevét. A gólpasszok terén jeleskedő, 5,8-as meccsenkénti mutatóval a teljes mezőnyből legjobb Gödri-Părău a hazai álomötösben kapott helyet. Bónuszként a 36 éves csapatkapitány teljesítményét egy másik kategóriában, a „dicséretben részesülteknél” is elismerték. Szintén bekerült az öt legjobb romániai játékos közé a sepsiszentgyörgyi csapatnál első szezonját töltő Andra Mandache, aki 13.9 pontot és 4.6 lepattanót átlagolt. A zöld-fehérekkel négy bajnokságot és öt Román-kupát nyert Zoran Mikes a vezetőedzők között utasított mindenkit maga mögött az Eurobasket.com összesítésében. A Marosvásárhelyi BC Sirius amerikai irányítója, Brittney Dunbar lett a liga legjobb védekező játékosa, míg a Kézdivásárhelyi SE-t erősítő Kayla Mobley a liga legjobb öt játékosa között, valamint az amerikai „álomötösben” is szerepel. A KSE másik amerikai légiósa, Jade Vega dicséretben részesült.

Mint ismeretes, a Román Kosárlabda-szövetség a múlt héten közölte, hogy törölte a női és a férfi Nemzeti Ligát is, és egyik pontvadászatban sem nevez ki bajnokot. Úgy tűnik, a FRB mégis „pótolná” a kiesést, és egy Nyári Ligát szervezne a női és a férfi mezőnynek is. A tervek szerint a tornát augusztusban rendeznék, ebben a bajnokságban a részvétel fakultatív, és csakis belföldi játékosokkal játszhatnak a csapatok. A rendezéssel kapcsolatosan egyelőre semmiféle információt nem közöltek.

Hirdetés
Hirdetés

A női kosárlabda Nemzeti Liga 2019–2020-as idényének legjobbjai az Eurobasket szerint: Az év játékosa: Chrissy Givens (Sepsi–SIC). Az év legjobb légiósa: Chrissy Givens (Sepsi–SIC). Az év legjobb európai légiósa: Biljana Pesovic (Brassói Olimpia). Az év legjobb román játékosa: Alina Chivu (CSM Târgoviște). Az év legjobb védekező játékosa: Brittney Dunbar (Marosvásárhelyi BC Sirius). Az év edzője: Zoran Mikes (Sepsi–SIC).

A „kezdőötös”: Biljana Pesovic (Brassói Olimpia), Alina Chivu (CSM Târgoviște), Bernice Mosby (Szatmárnémeti VSK), Chrissy Givens (Sepsi–SIC), Kayla Mobley (Kézdivásárhelyi SE).

A román játékosok álomötöse: Annemarie Gödri-Părău (Sepsi–SIC), Florina Stanici (Rapid Bukarest), Alina Chivu (CSM Târgoviște), Andra Mandache (Sepsi–SIC), Anca Șipoș (Agronomia Bukarest).

Az amerikai játékosok álomötöse: Adrienne Webb (Aradi FCC Baschet), Bernice Mosby (Szatmárnémeti VSK), Chrissy Givens (Sepsi–SIC), Kayla Mobley (Kézdivásárhelyi SE), Jordan Hawkins (Agronomia Bukarest). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük