Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A sport és a mozgás ünnepe

A sport és a mozgás ünnepe Sport

Tizenötödik alkalommal mozoghatott együtt Sepsiszentgyörgy apraja-nagyja, a Sportnapok szervezői jelmondatukhoz híven mozgásba hozták a várost különböző versenyekkel, vetélkedőkkel, bemutatókkal, beszélgetésekkel. A Szabadság téren és a helyi sportlétesítményekben lezajlott események azonban nemcsak az éremvadászatról szóltak, hanem kikapcsolódásról, szórakozásról, együvé tartozásról is. A témára még visszatérünk, most következzék néhány eredmény a teljesség igénye nélkül.

A 15. sepsiszentgyörgyi Sportnapok egyik színes mozzanata az Olimpia Színek stafétája volt, amelyen a megyeszékhelyi főtere és annak környéke adott otthont. A verseny nagy érdeklődésnek örvendett, sokan kilátogattak az eseményre. Az előkészítős csapatok megmérettetését a lányoknál a Mikó 3A (Zsigmond Fruzsina, Kovács Kata, Koncz Gyopárka, Holló Vivienn, Albert Abigél és Molnár Sára), míg a fiúknál a Skorpiók (Tulit Gergő, Szabó Huba, Szabó Bence, Méder Csaba, Lepedűs Vihar) nyerte meg. A gimnazisták viadalában a Futócipő (Aczél Zsófia, Nagy Dorottya, Farkas Tímea, Ugron-Brăileanu Panna, Benkő Boróka) és a Viitor (Filep Álmos, Nagypál Dávid, Fábián Gergő, Tordai Tamás, Muntean Levente) nevet viselő együttesek győzedelmeskedtek. A licisek küzdelmében a Sprinterek (Simion Bíborka, Fehérvári Boglárka, Sánta Eszter, Eva Maya Georgescu) és a Friciék (Gheorghe-Alexandru Pop, Kolozsi Árpád Kristóf, Ugron-Brăileanu Gergő, Jankó Krisztián, Józsa Koppány) gárdája nyert meg.

Szintén pénteken rendezték meg a hagyományos Pedagógus Labdarúgó-kupát, amelyen háromszéki iskolák vegyes csapatai mérték össze tudásukat. Idén az erdővidéki pedagógusok emelhették magasra a győztesnek járó serleget, miután a döntőben szétrúgásban bizonyultak jobbnak a szentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és a Néri Szent Fülöp Általános Iskola közös csapatánál.

Szombaton délelőtt a már hagyományos újságíró–politikus minifocitornán a helyi sajtó képviselői diadalmaskodtak Sepsiszentgyörgy Városi Tanácsának és a Kovászna megye tanácsának csapatai felett. A tollforgatók 3–2-re verték a megyei tanácsosokat, majd egy fordulatos találkozón 5–4 arányban bizonyultak jobbnak a városi tanácsosoknál. A politikusok találkozója a szentgyörgyi önkormányzat 6–2-es sikerével zárult.

Az Old Boys Kupa is izgalmas mérkőzéseket hozott, amelyek végén a Szemerja csapat került ki győztesnek. Az eredmények: MIMA–Milán 3–1, Szemerja–MIMA 1–0, Milán–Szemerja 1–3. A viadalon Dobricza Áron fújta a sípot, míg Barta Ferenc megfigyelő javaslatára kapott Buceleanu Lóránt (Szemerja) a legjobb kapusnak, míg Simon Csaba (Milán) a legjobb játékosnak járó díjat.

Nem maradhatott el a birkózó Baczoni Pál és Sándor Emlékverseny, amit idén tíz csapat 103 sportolója tisztelt meg a jelenlétével. A szentgyörgyiek eredményei: U13–15-ös korosztály, 1. hely: Nagy Magor (32 kg), Ilyés Szabolcs (57 kg), Ilyés Norbert (100 kg), 2. hely: Baga Zsolt (42 kg), Milan Păcurici (46 kg), Călman Levente (52 kg), Delne Csaba (57 kg), 3. hely: Paizs Előd (25 kg), Ruzsa Eduárd (35 kg), Adrian Păcurici (38 kg), Sándor Tamás (57 kg). U9–11-es korcsoport, 2. hely: Varga Mózes (22 kg), Málnási Ábel (55 kg), 3. hely: Nagy Botond (24 kg), Paizs Barna (26 kg). Lányok, 1. hely: Sándor Tímea (48 kg), Váncsa Andrea (56 kg), Román Kincső (64 kg), Székely Erika (70 kg), 2. hely: Varga Maya (38 kg), Nyitrai Gréta (48 kg), Székely Emília (52 kg).

A vasárnapi asztalitenisz Becsei László Gyula Emlékversenyen is nagy népszerűségnek örvendett, a nyílt versenyt Márton Ádám nyerte meg Nagy István és Pethő Mihály előtt, a haladóknál pedig Szilveszter Sándor, Csulak József és Pethő Katalin volt a dobogósok sorrendje.

Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Sportnapok / Gyurkó-Henning Balázs

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 26., 9:34
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nem tudom, mi unnep ebben, a sportolas iranyitas alatt, szegeny gyermekek mar sportolni se tudnak utmutatasok nelkul. Egy ujabb esemeny volt viszont a kozpontban lakok eletenek felforditasara.
    “Minden napra egy fesztivalt” jelmondattal megyunk tovabb, hajra elvtarsak!