Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A SIC számára óriási a tét

A SIC számára óriási a tét Sport

Fennállása talán legfontosabb mérkőzése előtt áll a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely ma 19 órától a spanyol Spar Girona ellen játszik Euroliga-selejtezőt a törökországi Izmit (Kocaeli) városában. A találkozó tétje óriási, amennyiben a zöld-fehér mezesek legyőzik a spanyolokat, bejutnak a legrangosabb kupasorozat csoportkörébe, a C-csoportban a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburg, az olasz Famila Schio és a lett TTT Riga társaságában.

„Hosszú idő után ez lesz az első tétmeccsünk, és bár két hónap óta edzésben vagyunk, ez alatt az idő alatt mindössze két felkészülési mérkőzést játszottunk, ami nem válik javunkra. Jelen körülmények közepette nem tehettünk mást, igyekeztünk a lehető legjobban rákészülni erre a feladatra. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, de míg Európa majdnem minden bajnoksága elkezdődött, mi nem ütemezhettünk be mérkőzéseket, így élesben nem tudtam felmérni, milyen állapotban van a csapatom. Kihívásként tekintünk erre az összecsapásra, célunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőle. Ez egy történelmi pillanat a klubunk életében, igyekszünk bebizonyítani, hogy ott a helyünk a legjobbak között. Elismerjük és tiszteljük spanyol ellenfelünket, amely veretlen a honi bajnokságban, de bízunk saját képességeinkben, tudjuk, hogy nehéz lesz, de nem lehetetlen” – mutatott rá mérkőzés előtti nyilatkozatában Zoran Mikes vezetőedző.

Hirdetés
Hirdetés

„Keményen edzettünk az elmúlt két hónapban, sok új játékos csatlakozott hozzánk, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy minél jobban összeszokjunk. Győzelmi szándékkal érkeztünk Törökországba, bízunk a jó eredmény elérésében, nagyon akarjuk a továbbjutást, azt, hogy történelmet írjunk” – vetítette előre a csapatkapitány Annemarie Gödri-Părău. A mérkőzést elvileg a Fiba YouTube csatornája élőben közvetíti 19 órától.

A kiemelkedő eseményre új mezek dukálnak. A sepsiszentgyörgyi gárda nemrég közösségi oldalán mutatta be az Euroliga-selejtezőjére és a sorozatra készült új szereléseit. A csapat két ifjú tehetsége, Kovács Renáta és Orbán Nikolett öltötte magára a fehér, illetve zöld színű szerelést. Ma este a Spar Girona ellen a fehér szerelésben lép majd pályára Zoran Mikes csapata, a zöld színű mezben pedig a csoportmérkőzéseken játszhatnak a lányok.

Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, amennyiben a SIC sikerrel veszi a selejtezőt, az Euroliga C-csoportjában a tavalyi bajnok orosz Jekatyerinburg, az olasz Famila Schio és a lett TTT Riga lesz az ellenfelük. Ha nem sikerülne a bravúr, az Európa-kupa G-csoportjában folytatják szereplésüket, ahol a francia ESBVA-LM, a spanyol Cadi La Seu csapatával, valamint a belga Basket Namur Capitale és a luxemburgi BBC Grengewald Hueschtert selejtező győztesével kerülnek szembe.

Időközben az is nyilvánossá vált, hogy sikeres továbbjutás esetén a Sepsi–SIC rendezheti az Euroliga C-csoportjának első úgynevezett „buboréktornáját”. A tornának november 29. és december 5. között a Sepsi Aréna adhat otthont. A három játéknap alatt összesen hat mérkőzést rendeznek, ezt január 17. és 23. között követi egy újabb buboréktorna – amelynek a helyszíne egyelőre nem ismert –, a négyesből pedig az első kettő jut a rájátszásba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük