Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A pályán kell befejezni a bajnokságokat!

A pályán kell befejezni a bajnokságokat! Sport

Komoly változtatásokat jelentett be kedden a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a játékosok szerződésére és az átigazolási időszakra vonatkozóan. Ezzel ahhoz igyekszik hozzájárulni, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett sorozatokat be lehessen fejezni.

Hirdetés
Hirdetés

Mivel a koronavírus-járvány miatt minden színtéren bizonytalan a helyzet, a FIFA és az általa létrehozott munkacsoport, melybe beletartoznak a klubok, játékosok, nemzeti szövetségek és szervezetek képviselőt, fontos változásokról határozott.

A játékosok szerződésének lejárta általában megegyezik a szezon befejeztével, azonban a felfüggesztések miatt a legtöbb országban tovább fog tartani a 2019/2020-as bajnokság, mint az előzetesen várható lett volna. A FIFA azt javasolja, hogy mindenhol hosszabbítsák meg a játékosok szerződését addig az időpontig, amikor az idény ténylegesen véget ér. Hasonlóan vélekednek az új szerződésekről is, tehát ezeket is csúsztassák el a következő szezon kezdetéig.

A FIFA rugalmas lesz a nyári átigazolási időszakot tekintve is, ami azt jelenti, hogy minden bizonnyal nem fog befejeződni augusztus 31-én (a legtöbb országban eddig tart), hanem az szezonok tényleges befejezéséhez és kezdéséhez fogják igazítani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük