Felhívás!

Röviden

Jövőre ugyanekkor, ugyanitt

A nemzetközi birkózószövetség (UWW) vezető testülete döntött az immár 2021-es tokiói olimpia birkózóversenyének kvalifikációs rendjéről. Ennek értelmében az idén márciusra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztott kontinentális selejtezők egy évvel eltolódva ugyan, de maradnak ugyanebben a hónapban, és az eredeti fogadó városukban. Eszerint tehát az európai kvalifikációt Budapesten rendezik meg 2021. március 18. és 21. között, míg a világselejtező április végén lesz Szófiában.

Az UWW büró úgy döntött, hogy törli a 2020. június 30-ig tervezett összes nemzetközi versenyt, s azt javasolta, hogy a nemzeti szövetségek hasonlóan tegyenek a saját eseményeikkel a résztvevők egészsége érdekében. A 2020-as ütemterv fennmaradó részét a világjárvány terjedése és a megváltozott pénzügyi lehetőségek figyelembevételével tervezik meg. Azok a sportolók, akik jövőre teljesítik a minimális életkor követelményeit, jogosultak lesznek a szereplésre az olimpiai eseményeken, de senkinek sincs lehetősége országváltásra. Amint azt a UWW korábban is leszögezte, a kvóták kiosztási rendje változatlan marad. Súlycsoportonként eddig nyolc kvóta kelt el, hat a vb-ről, kettő az egyetlen idén megrendezett kontinentális kvalifikációról, az amerikairól, tehát még nyolc maradt, hiszen minden kategóriában tizenhatos lesz az olimpiai mezőny.

 

Járna a Poolnak a bajnoki cím

A toronymagasan listavezető Liverpoolnak jár az angol bajnoki cím Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke szerint. „Nem látok olyan forgatókönyvet, amely alapján ne a Liverpool lenne a befutó, így ha a koronavírus-járvány miatt nem is lehetne befejezni a Premier League-szezont, akkor is a Liverpoolt illeti meg a trófea” – nyilatkozta a szlovén sportdiplomata. A március közepe óta szünetelő angol bajnokság brit sajtóértesülések szerint júniusban és júliusban fejeződhet be, zárt kapus meccsekkel. Az éllovas Liverpool előnye a második helyezett Manchester Cityvel szemben 25 pont, előbbi kilenc, utóbbi tíz mérkőzését nem játszotta még le. A Liverpool csak két győzelemre van attól, hogy 30 év után újra bajnoki címet szerezzen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.