Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A magyarok a bolgárokkal, a románok az izlandiakkal küzdenek az Eb-re való kijutásért

A magyarok a bolgárokkal, a románok az izlandiakkal küzdenek az Eb-re való kijutásért Sport

A magyar labdarúgó-válogatottnak először Bulgáriában, a román 11-nek Izlandon kell győznie a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki sorsolása alapján, siker esetén a két csapat Budapesten csaphatna össze az Eb-részvételért.

Hirdetés
Hirdetés

A sorsoláson az is kiderült, hogy ha március 26-án Bulgáriában győz Marco Rossi együttese, akkor öt nappal később Budapesten fogadhatja következő ellenfelét a kijutásért. Románia szintén március 26-án mérkőzik a továbbjutásért Izlandon, és ha sikerrel veszi az akadályt a Bulgária – Magyarország összecsapás győztesével játszhatja a döntőt, szintén idegenben.

A Nemzetek Ligája eredményei alapján a B és D divízióban kialakult a pótselejtezők négyes mezőnye, így ott csak azt kellett kisorsolnia a görögök Európa-bajnok csatárának, Angelosz Hariszteasznak, melyik elődöntő győztese legyen a finálé házigazdája. Az A divízióból viszont csupán Izland nem jutott ki a kontinensviadalra, így ott a C-ből kellett feltölteni a mezőnyt: a 2004-es Eb-döntő hőse pedig elsőként Izraelt húzta ki, ami azt jelentette, hogy az a csapat maradt a C divízióban és játszik Skócia vendégeként az elődöntőben, míg Magyarország mellett Bulgária és Románia átkerült az A-ba. A Nemzetek Ligája sorrendje alapján utóbbi játszik Izlandon, a magyarok pedig Bulgáriában.

A pótselejtezők elődöntőinek párosítása:

    A divízió:
Izland-Románia
Bulgária-Magyarország
    B divízió:
Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország
Szlovákia-Írország
    C divízió:
Skócia-Izrael
Norvégia-Szerbia
    D divízió:
Georgia-Fehéroroszország
Észak-Macedónia – Koszovó

Az elődöntőket március 26-án rendezik, a finálékat pedig 31-én.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük