Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A magyar úszósport ékköve lehet

A magyar úszósport ékköve lehet Sport

A Rómában Európa-bajnoki címet szerző magyar úszó, Kós Hubert Bob Bowman csapatában folytatja a pályafutását. Ezt a Magyar Úszószövetség székházában tartott zártkörű sajtóbeszélgetésen jelentette be a 19 éves tehetség – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés
Hirdetés

– A budapesti világbajnokság után leültem Michael Phelps korábbi edzőjével, Bob Bowmannal beszélgetni, és abban maradtunk, hogy az a legjobb, ha az ő irányításával az Arizona State University csapatában folytatom az úszást januártól. Hihetetlen, hogy Phelps edzőjével tudok úszni vegyes- és pillangóúszóként – jelentette be Kós Hubert.

Azt is elárulta, válogatottbeli társa, Bohus Richárd segített neki a híres amerikai edzővel való kapcsolatfelvételben, hiszen Bob Bowmant, a 23-szoros olimpiai bajnok vegyes- és pillangóúszó király, minden idők legeredményesebb olimpikonja, Michael Phelps korábbi edzőjét nem lehet csak úgy megközelíteni. Bohus korábban az Arizona egyetemi csapatában úszott, innen a kapcsolat.

Kós két hete, a római Eb-n 200 méter vegyesen győzött, s ezzel felnőtt pályafutása első érmét szerezte nagymedencés világversenyen. Új csapatában pedig többek között a franciák új világsztárjával, a júniusban rendezett budapesti világbajnokságon 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmes francia Léon Marchand-nal együtt készül majd. De közel sem csak vele.

– Ami biztos, hogy Marchand benne lesz az egyetemi csapatban, edzésen vele fogok úszni, versenyezni. Minden második edzésen a profi csapattal is együtt fogunk edzeni, és amikor ez megtörténik, össze fog állni egy fél világbajnoki mezőny abban a medencében például Chase Kalisszal (a 400 vegyes olimpiai címvédője – a szerk.) – fogalmazott Hubert, akinek a felkészítését eddig Magyarovits Zoltán vezette az Újpestben.

Mestere is támogatta döntésében, mert – mint elmondta – főleg a vb alatt azon gondolkozott, hogy Marchand közel világrekordokat úszott mindkét számban, és úgy vélte, az lenne a legjobb, ha Hubert vele tudna edzeni. Mert ha valaki megver valakit edzésen, akkor versenyen is jobb lesz nála. Kós egyébként nemcsak úszik, hanem az egyetemet is az Egyesült Államokban kezdi meg, de az év hátralévő részében Magyarországon folytatja az úszást.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük