Felhívás!

A legjobb tizenhatban a Sepsi–SIC

A legjobb tizenhatban a Sepsi–SIC Sport

Az Európa Kupa G-csoport sepsiszentgyörgyi buborékos tornájának záró mérkőzésén a Sepsi–SIC 57–50-re legyőzte a spanyol Cadi La Seu gárdáját és ezzel a négyes élén végzett, így kedvező pozícióból készülhet a márciusi nyolcaddöntőre.

A háromszéki együttes fennállása során először jutott a legjobb tizenhat közé a második számú kontinentális sorozatban. A csoportból második helyen a Lille lépett tovább.

A végsőkig kiélezett párbajt vívott a Sepsi–SIC pénteken a spanyol Cadi La Seu ellen a hazai rendezésű torna utolsó mérkőzésén, a képlet egyszerű volt a zöld-fehérek számára a feldobás előtt: továbbjutnak, amennyiben legalább három ponttal nyernek, de legalább ötpontos győzelem már csoportelsőséget ér. Jól kezdett a Mikes-csapat, azonban az első negyedet a spanyolok nyerték, akik az első húsz perc után már nyolc egységgel vezettek (26–34). A folytatásban a háromszékiek 34-nél kiegyenlítettek, majd 43–40-nél átvették a vezetést. A legvégén a mieink bírták jobban az idegek harcát és a 14 pontig jutó Annemarie Gödri-Părău vezetésével 57–50 arányban behúzták a győzelmet.

Női kosárlabda, Európa Kupa, G csoport, 3. forduló: Sepsi-SIC–Cadi La Seu 57–50 (15–17, 11–17, 19–8, 12–8). Sepsi–SIC: Gardner 17/3, Gödri-Părău 14/3, Mandache 8, Pasic 6, Tobin 4. Cserék: Ruzickova 8, Pavlopoulou, Kelemen, Orbán, Ghizilă, Kovács, Cătinean. Edző: Zoran Mikes. A G-csoport végeredménye: 1. Sepsi–SIC (2/1) 5 pont, 2. ESBVA Lille Métropole (2/1) 5 pont, 3. Cadi La Seu (2/1) 5 pont, 4. Basket Namur Capitale (0/3) 3 pont.

„Nagyon örülök, hogy sikerült a klub fennállása során először a legjobb 16 közé jutni az Európa-kupában, és nagyon várom a márciusi folytatást. Két ellentétes félidőt játszottunk, gyengébb kezdés után a második játékrészben mutatott teljesítményünknek köszönhetően megérdemelten nyertünk. Minden játékos erőfeszítését értékelem, bízom a csapatban, ott vagyunk a sorozat tizenhat legjobb együttese között, szerintem bárki ellen fel tudjuk venni a harcot” – értékelt a meccs után Zoran Mikes vezetőedző.

A nyolcaddöntőben a Sepsi–SIC a spanyol bajnokságból kapott ellenfelet, mégpedig a Lointek Gernika Bizkaiát. A baszkföldi együttes a francia Carolo Basket mögött két győzelemmel és egy vereséggel második lett az F-jelű csoportban. Továbbjutás esetén a negyeddöntőben az olasz Reyer Venezia vagy a lengyel InvestInTheWest ENEA Gorzow ellen léphetnek pályára. A korábbi tervekkel ellentétben a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket nem egy, hanem négy buborékban rendezik meg március 16–18. között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások