Felhívás!

Tartalékosan is győztesen

Tartalékosan is győztesen Sport

Kiütéses, 4–1 arányú győzelmet aratott a több alapemberét nélkülöző Sepsi OSK szombaton délben az Astra Giurgiu felett, a labdarúgó élvonal 18. fordulójában. A Székely Légió szurkolótábor eredeti ötlete igencsak feldobta a járvány miatt zárt kapus mérkőzés hangulatát: a lelátón levő hóemberek „kiszurkolták” a magabiztos diadalt.

A sérülésektől, eltiltástól és koronavírus-fertőzéstől tizedelt Sepsi OSK mindössze öt cserejátékossal állt ki az Astra elleni találkozóra. Leo Grozavu vezetőedző után Ovidiu Chiribici erőnléti edző, valamint nyolc játékos – Anass Achbar, Fülöp Loránd, Cătălin Golofca, Marius Ștefănescu, Claudiu Petrila, Peter Gál-Andrezly, Bryan Nouvier, valamint az amúgy is sérült Florin Ștefan – is megfertőződött. A vendég gyurgyevóiak kispadján Eugen Neagoe foglalt helyet, aki 2017–2019 között 56 élvonalbeli meccsen irányította a szentgyörgyieket, és először juttatta fel a csapatot a felsőházi rájátszásba.

Ilyen előzmények után igencsak érdekesnek ígérkezett az Európában persona non gratának tekintett Sebastian Colțescu által vezetett összecsapás, amelynek első helyzetét a vendégek dolgozták ki, de Niczuly Roland résen volt David Bruno közeli próbálkozásánál. Innentől viszont csak a piros-fehér mezesek akarata érvényesült, akik agresszív letámadásokkal többször is mattolták az Astra védelmét. A sort Kovács Lóránt indította a 11. percben, aki Dimitrov jobboldali beadása után fejelt hálóba (1–0), majd Eder González harcolt ki egy tizenegyest, amit a büntetőspecialista Gabriel Vașvari higgadtan értékesített (2–0). A félidő eredményét González állította be, aki a román élvonalban debütáló kézdialmási Tamás Nándor előkészítését váltotta gólra.

A 3–0 a lényegi kérdéseket eldöntötte, az elképzelés nélkül futballozó Astrának esélye sem volt a felzárkózásra. A 65. percben González és Tamás újabb remek összjátéka után utóbbi talált hálóba, de leshelyzetből. A kegyelemdöfést a 75. percben a Safrankót váltó Bajrovic adta meg, aki mintegy húsz méterről lőtte ki a jobb alsót, de a legvégére még egy Tincu öngól is belefért. Végeredmény 4–1, idénybeli nyolcadik, az év első győzelmét aratta a Sepsi OSK, megszilárdítva ezáltal rangsorbeli negyedik pozícióját. Következik kedden 15.30-tól a Viitorul elleni kiszállás.

„Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok a fiúkra. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a jól záró védelmükkel szemben, amely rendszerint kevés gólt kap. Ennek megfelelően készítettük elő a meccset, és még most is alig hiszem el, hogy négy gólt sikerült szereznünk ellenük. 13 alapjátékosunk hiányzott, emiatt tartottam is a mérkőzéstől, kényszermegoldásokhoz folyamodtunk, többen olyan posztokon játszottak, ahol korábban nem, de nagyon örülök, hogy ezúttal mindenki bizonyított, gondolok itt elsősorban az első találatunkat jegyző Kovácsra, aki eddig kevés lehetőséget kapott, a gólpasszal debütáló Tamás Nándira vagy éppen a gólt szerző Bajrovicra” – nyilatkozta a találkozó után a csapatot irányító Ilyés Róbert.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 18. forduló: Sepsi OSK–Astra Giurgiu 4–1 (3–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova).

Sepsi OSK: Niczuly – Csiszer, B. Mitrea (Dumitrescu, 79.), Tincu, Dimitrov – González (Purece, 80.), Fofana, Vașvari, Kovács (Markovic, 66.) – Tamás, Safranko (Bajrovic, 72.). Vezetőedző: Ilyés Róbert. Astra: M. Popa – Sousa, Graovac, Găman, Bruno – Crepulja (Boé-Kane, 80.) – Stahl (Merloi, 62.), Răduț (Balaure, 62.), Čanađija (Wüthrich, 46.), V. Gheorghe (Budescu, 46.) – Montini. Vezetőedző: Eugen Neagoe. Gólszerzők: Kovács (11.), Vașvari (41. – tizenegyesből), González (45.), Bajrovic (75.), illetve Tincu (86.). Sárga lap: Kovács (43.), illetve Găman (83.).

További eredmények: Chindia Târgoviște–Academica Clinceni 2–1, FCSB–FC Voluntari 2–1, Aradi UTA – FC Arges 1–2.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 25., 21:28
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Ki ez a Gabriel Vas,vari? Igéretes játékosnak mutatkozik. Sehol van, aztán védhetetlen bombáz. Szeretjük őt. S Tincut is, elfacsarodott szívvel, a vendégek veresége miatt, a védősávon kanalazgatott. Bánatát nem tudta könnyekbe önteni. Úgyse hinné senki. Mi egy- két hóemberek apja örülünk az eredménynek. A Szepszi tartalékban is jobb, sokaknál.