Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A labdamozgatás királyai

A labdamozgatás királyai Sport

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában azt vizsgálta, hogy az InStat statisztikai rendszer elmúlt három idényre vetített adatai alapján melyik csapat mozgatja a legtöbbet a labdát a vizsgált 35 európai bajnokságban szereplők közül.

Hirdetés
Hirdetés

A CIES 35 európai bajnokságban szereplő csapatoknál végrehajtott passzok, átadások mennyiségét, hosszát vizsgálta az elmúlt három idényre visszatekintve. Ezek alapján kijelenthető, hogy a Bayern München labdamozgatásban a legjobb Európában, a münchenieknél „utazik” legtöbbet a labda: egy meccsen átlagosan 12.7 kilométert.

Ez valamivel több, mint a második helyre szoruló Manchester City vonatkozó adata, ott ugyanis 12.5 kilométert tölt mozgásban a labda. A passzok számát tekintve viszont a City a jobb: 722-t passzolnak átlagban egy meccsen a „kékek”, a második helyen a 705-ig jutó Bayern és a Barcelona. Az angol bajnokságot 30 év után megnyerő Liverpool játékosai érdekes módon 654 passzt végeznek el átlagosan meccsenként, ám a többi diszciplínában élen záróknál jóval hosszabb az átlagos távolsága ezeknek, 18.8 méter. A Bayernnél 18 méter az átlagos passzhossz, a Citynél 17.3, a Barcelonánál 16.3 méter.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük