Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A kupadöntő a tét

A kupadöntő a tét Sport

A Sepsi OSK és Jászvásári Politehnica közti összecsapással kezdődnek ma este 20 órától a labdarúgó Román-kupa elődöntői. A sepsiszentgyörgyi alakulat fennállása során először jutott be a kupasorozat legjobb négy csapata közé, de nem érné be ennyivel, a döntős szereplést tűzte ki célul.

A Sepsi OSK eddigi legjobb szereplését a Román-kupában az előző idényben jegyezte, amikor a negyeddöntőben torpant meg, miután 1–0-ra kikapott a Kolozsvári CFR-től.

Mint ismeretes, az idei kupakiírásban a Sepsi OSK a másodosztályú Temesvári Ripensiát 4–1-es, míg a felsőházban érdekelt Astra Giurgiut 4–2-es győzelemmel búcsúztatta, a negyeddöntőben pedig a szintén másodosztályú Petrolul Ploiești-et múlta felül 1–0 arányban. A Jászvásári Poli ugyancsak két alsóbb osztályú csapatot, a Bukaresti Rapidot (1–0) és a Metalul Buzăut (3–0) ejtette ki, majd a legjobb nyolc között meglepetésre 3–2-re győzte le a Krajovai Universitateát.

Hirdetés
Hirdetés

Ami a két csapat közti örökmérleget illeti: a moldvaiak még sosem tudták legyőzni a háromszékieket. A két együttes eddig hét alkalommal mérte össze erejét, ezeken pedig négy szentgyörgyi győzelem, és három döntetlen született. A gólarány is a piros-fehér mezesek mellett szól: 11 rúgott gól mellett csak 4-et kaptak. A két csapat ebben a szezonban már háromszor összecsapott egymással, két 1–1-es döntetlen mellett az OSK egy 1–0-ás hazai sikernek örülhetett.

„A Dinamo elleni 3–1-es, kategorikus győzelemnek köszönhetően jó a hangulat a csapaton belül, de a futballban minden meccs más és más, most az oda-vissza alapon zajló kupaelődöntőre kell koncentráljunk, vajmi kevéssé számít az, hogy a bajnokságban mi nyertünk, Jászvásár pedig kikapott (1–0-ra az FC Voluntari-tól – szerk. megj.). Mivel hazai pályán játszunk a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, de az is lényeges, hogy egy ütőképes tizeneggyel tudjunk kiállni. Köztudottan nagyon zsúfolt a programunk, összeadódik a fáradtság, pláne, hogy legutóbb nagyon nehéz pályán emberhátrányban játszottunk egy félidőt, ami nagy erőfeszítést igényelt a labdarúgóktól” – nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu vezetőedző, aki jó teljesítményt vár el játékosaitól, ugyanakkor nem hiszi, hogy az első mérkőzésen eldől a továbbjutás.

A koronavírus-világjárvány utáni bajnoki újraindulás jobban sikerült az OSK-nak, az eddigi három körben egy-egy győzelmet, döntetlen és vereséget jegyzett. Ezzel szemben a moldvaiak háromból hármat vesztettek, és ezzel az alsóház utolsó helyén állnak.

Akárcsak a bajnokságban, a Román-kupa mérkőzéseken is ötöt cserélhetnek majd a csapatok, de csak három-három játékmegszakítással. Ebben a sorozatban is 20 játékost lehet majd benevezni a meccskeretbe, azaz a kispadon az eddigi 7 helyett 9 játékos foglalhat helyet. Döntetlen esetén a hagyományos forgatókönyv érvényesül: következik a hosszabbítás és szükség esetén a büntetők.

A Román-kupa elődöntőjének másik ágán Dinamo – FCSB találkozót rendeznek csütörtök este 20 órakor. A párharcok visszavágóit július 8-ra ütemezték be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük