Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A KSE nem tudja vállalni

A KSE nem tudja vállalni Sport

Úgy tűnik, a következő idényben már csak egy háromszéki csapatnak – a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi–SIC-nek – szurkolhatunk a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután a Kézdivásárhelyi SE a bizonytalan helyzetre hivatkozva inkább a másodosztályos szereplés mellett döntött.

Hirdetés
Hirdetés

Mindössze hét csapat vesz részt a román női kosárlabda-bajnokság élvonalának küzdelmeiben a következő szezonban, derült ki a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) tájékoztatásából. Ez azt jelenti, hogy az előző idényhez képest hattal kevesebb alakulat vállalja az élvonalbeli megmérettetést!A július közepi határidő lejártával leadták jelentkezési kérelmüket az élvonalban indulni szándékozó csapatok. A csütörtökön nyilvánosságra hozott listáról a férfiaknál egy, a nőknél pedig hat olyan csapat neve hiányzik, amelyeknek idén joguk lett volna részt venni a két legrangosabb presztízsű versenysorozatban. A legdrasztikusabb változás a női mezőnyben állt be, ahol a tavalyi 13-ról hétre csökkent a versengők száma. A hat visszalépő között a Kézdivásárhelyi SE mellett ott találjuk a Marosvásárhelyi Sirius és a Nagyváradi Rookies nevét is. A szövetség tájékoztatása szerint mindannyian beneveztek viszont az I. ligának nevezett másodosztályba.

„Elővigyázatosságból döntöttünk úgy, hogy az I. ligában indulunk, egyelőre túl sok a bizonytalanság, és ilyen körülmények között nem merjük vállalni a Nemzeti Ligás szerepléssel járó anyagi terheket. Egyelőre minden nagyon kusza, nem tudjuk, mikor kezdhetjük a bajnokságot, foglalkoztathatunk-e idegenlégiósokat, még folynak a tárgyalások. Támogatásról szóló ígéretek vannak, de amíg nem konkretizálódik a helyzet, addig mi sem tárgyalunk játékosokkal, mert mi bízunk az adott szó erejében, annyi biztos, hogy próbáljuk elkerülni az idegen játékosok foglalkoztatását, inkább a helyi és környékbeli kosarasokra szeretnénk alapozni. Augusztusban már többet fogunk tudni” – fejtette ki érdeklődésünkre Farkas Alpár, a KSE női kosárcsapatának edzője.

A férfiaknál egyedül a Máramarosszigeti VSK lépett vissza a lehetőségtől. Mint ismert, a szakági szövetség júniusban döntött arról, hogy az új idényben visszatérnek a korábbi, hagyományos lebonyolításhoz, a küzdelmek egyetlen csoportban zajlanak a férfi és a női Nemzeti Liga alapszakaszában, majd felső- és alsóházi rájátszás következik.

A kluboknak augusztus 20-áig kell befizetniük a benevezési összeg első részét, majd négy nappal később megtartják a férfi, rá egy napra a női bajnokság és kupakiírás sorsolását. Az elképzelések szerint az új idény október 3-án kezdődik a férfi Román-kupa első körével, illetve a női Nemzeti Liga első fordulójával. A női Román-kupa október 7-én, a férfi bajnokság pedig október 10-én veszi kezdetét.

A női Nemzeti Liga mezőnye: Sepsi–SIC Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti VSK, Aradi FCC Baschet, CSM Târgoviște, Brassói CSTB Olimpia CSU, Kolozsvári Universitatea, Agronomia Bukarest.

A férfi Nemzeti Liga mezőnye: Kolozsvári U-Banca Transilvania, Nagyváradi VSK CSU, Nagyszebeni BC CSU; Dinamo Știința Bukarest, Steaua Bukarest, Temesvári VSK, BCMU FC Arges Pitești, SCMU Craiova, CSO Voluntari, CSM Galac, Medgyesi VSK, CSM 2007 Focșani, ABC Athletic Konstanca, Zsilvásárhelyi VSK, Csíkszeredai VSKC.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 27., 7:11
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Nem tudom, hogy mi az elképzelés de nézők nélkül nem sok értelme van a profi, fél-profi sportoknak. Az aktuális helyzet/intézkedések igazi spotgyilkosak, ha ezt folytatják egy év múlva egy százaléka ha megmarad a sportegyesületeknek és ami megszűnik azt nagyon nehéz lesz újrainditani…