Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A jövő csapatát építik

A jövő csapatát építik Sport

Az utolsó két, gyakorlatilag már tét nélküli világbajnoki selejtezőn – ma San Marino, majd hétfőn Lengyelország ellen – Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak a jövőre is készülnie kell.

A tréner megfogalmazása szerint az elkövetett hibák miatt elvesztették az esélyüket, hogy kijussanak a világbajnokságra, az Albánia elleni vereségek pedig különösen fájnak, de most itt az ideje a jövő csapatát felépíteni, ezt tükrözi már a mostani keret, amelyben helyet kapott például újoncként a 20 esztendős Kiss Tamás, vagy éppen az olasz másodosztályú Parmában szereplő Balogh Botond. A kapitány megjegyezte, a világbajnoki selejtezőket követően márciusban játszik majd felkészülési meccseket a nemzeti csapat, melyekből már le lehet vonni a tanulságokat. Ezt követően pedig jön a Nemzetek Ligája, ahol az A csoportban szerepelve a kontinens legjobb válogatottjai ellen bizonyíthat.

Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossi több futballistára sem számíthat a mostani mérkőzéseken: Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bolla Bendegúz és Kleinheisler László sérülés miatt nem állhat az olasz szakember rendelkezésére, míg Sallói Dánielt, a Sporting Kansas City támadóját amerikai klubja nem engedte el. Gulácsi hiányában, mint ahogy Rossi elmondta, Dibusz Dénes áll majd a kapuban, elől pedig biztosan a kezdőben kap lehetőséget Szalai Ádám.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük