Felhívás!

Letesztelte a Dacia elektromos autóját Tánczos Barna

Letesztelte a Dacia elektromos autóját Tánczos Barna Románia

Letesztelte a Dacia Spring-et, a román autógyártó első 100%-ban elektromos meghajtású modelljét Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető elmondta: érdekes élményben volt része és kellemes benyomást tett rá az új modell. Tánczos reméli, hogy a roncsautóprogram segítségével az új modell “elindítja az elektromos autók forradalmát Romániában”.

“Érdekes élmény volt és kellemes benyomással maradtam. A Dacia elektromos modellje pontosan azt nyújtja, amit ígér, ideális autó a városi közlekedéshez, vagy közepes távú ingázáshoz, és ami a legfontosabb, nulla a károsanyag-kibocsátása. Örülök, hogy egy nagy autógyártó végre elérhető áron dob piacra egy 100-ban elektromos modellt. Bízom benne, hogy ez a történés, összhangban a roncsautóprogram révén nyújtott értékjeggyel, amely felére csökkenti az autó árát, valójában elindítja az elektromos autók forradalmát Romániában, ezáltal pedig megszüntethetjük a légszennyezést a városokban” – nyilatkozta Tánczos Barna.

A Dacia március 20-án indította el az előrendeléseket a Spring modellre, az első autókat várhatóan 2021 szeptemberében szállítják le.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.