Felhívás!

Felmérés: enyhén nőtt a PNL támogatottsága, a PSD népszerűsége csökkent

Felmérés: enyhén nőtt a PNL támogatottsága, a PSD népszerűsége csökkent Románia

Enyhén nőtt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatottsága az utóbbi egy hónapban az IMAS közvélemény-kutató friss felmérése szerint. Mindeközben a Szociáldemokrata Párt (PSD) több mint egy százalékot veszített.

Ha jövő vasárnap tartanák a parlamenti választásokat, a PNL-re a szavazók 33 százaléka adná a voksát, szemben a múlt hónapban mért 32,6 százalékkal. Több hónapnyi csökkenés után a liberálisok támogatottsága stabilizálódni látszik.

A PSD támogatottsága 21,9 százalékos, ami visszaesést jelent a májusi felmérésben mért 23 százalékhoz képest. Átmeneti erősödés után a szociáldemokraták bázisa ismét csökkenést mutat.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) enyhe növekedést könyvelhet el az előző hónaphoz képest, most a szavazók 12,3 százaléka nyomná rájuk a pecsétet, szemben a múlt hónapi 11,6 százalékkal. Az USR-PLUS másik tagjpártja, a Dacian Cioloș vezette PLUS a választók 5,8 százalékának bizalmát élvezi.

A Pro Románia népszerűsége stagnál, több hónapnyi növekedés után 11,2 százalékon stabilizálódott, ezzel a Victor Ponta által elnökölt párt a negyedik legnépszerűbb politikai formáció.

A Románia Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) támogatottságát 3,4 százalékra mérték ebben  a hónapban, ami visszaesést mutat a múlt hónaphoz képest.

A Népi Mozgalom Pártot (PMP) 4,7 százalék, a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) 3,7 százalék támogatja.

A felmérés az Europa FM kereskedelmi rádió megrendelésére készült június 5-27. közötti időszakban, 1010 személy megkérdezésével. A hibahatár 3,1%.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.