Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrök szeme láttára üldöztek és vertek meg egy autóst Buzău megyében

A rendőrök szeme láttára üldöztek és vertek meg egy autóst Buzău megyében Románia

Hihetetlen jeleneteket rögzítettek Buzău megyében. Egy férfit üldözőbe vett, megállított, majd megvert a forgalomban három személy, és mindez a rendőrség szeme láttára történt, akiknek a különleges egységek beavatkozására volt szükségük, hogy lecsillapítsák a kedélyeket. Bár a videóból egyértelműen látszik, hogy a rendőrök kicsit sem voltak urai a helyzetnek, a rendőrség képviselői szerint a beavatkozás sikeres volt. Az incidenst követően a három támadót először szabadon engedték, az ügyész ugyanis nem tartotta őket veszélyesnek, majd vasárnap mégis őrizetbe vették őket.

Hirdetés
Hirdetés

A felvételeken látható, hogy a férfi felhívja 112-es segélyhívószámot, és onnan közlik vele, hogy a rendőrség ki fog érkezni: „Odaküldtünk egy rendőri csapatot. Maradjon ott, ahol van. Már úton vannak. Ön felé tartanak!” Csakhogy a rendőröket meghaladta a helyzet, és a maszkosok közbelépését kérték.

A 41 éves buzăui férfi vezetés közben kezdett filmezni, miközben Săpoca községben próbált elmenekülni egy csapat csirkeárus elől, akiket illegális árusítással vádolt. A sofőr éppen a rendőrséggel beszélt telefonon, amikor megállították, majd megtámadták az árusok.

A rendőrök vasárnap úgy döntöttek, hogy 24 órára őrizetbe veszik a három, 27 és 44 év közötti férfit testi sértés, rongálás és a közrend megzavarása miatt. A vádlottakat bíróság elé állítják, és indítványozzák előzetes letartóztatásukat.

Az ügyben folyatódik a nyomozás az eset pontos körülményeinek megállapítása érdekében.

Hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) ellenőrző szerve Buzăuba látogat, hogy megvizsgálja, mi nem működött a rendőri beavatkozása során.

„Az IGPR ellenőrző testülete hétfőn reggel a Buzău megyei rendőr-főkapitánysághoz látogat, hogy ellenőrizze, hogy az esemény első szakaszában beavatkozó rendőrök a törvényes eljárásoknak megfelelően jártak-e el, vagy nem a törvényes eljárásoknak megfelelően cselekedtek. Ha betartották volna az eljárásokat, az ellenőrző testület biztosan nem menne Buzăuba” – mondta Georgian Drăgan, a román rendőrség szóvivője a Digi24-nek.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a videón látható két rendőrnek megvolt a szükséges felszerelése, és rendelkezniük kellett a beavatkozáshoz szükséges képzéssel is.

„Holnap az ellenőrző szerv megkezdi ezeket az ellenőrzéseket, és megnézik, hogy a rendőrök megkapták-e a beavatkozáshoz szükséges képzést. Minden bizonnyal megvoltak a beavatkozáshoz szükséges eszközeik ” – mondta Georgia Drăgan.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások